Trajanje: 28-29. jul 2018. - 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Andrićgrad, Višegrad, Drvengrad, Šarganska osmica, Ovčarsko-kablarska klisura
Cena: 5990 din
Rezerviši
 • Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica
  2 Dana / 1 noćenje / autobusom
  28-29. jul 2018.

  Naredni datumi polazaka (uvek je u pitanju vikend):
  Avgust 04-05. i 18-19.
  Septembar: 01-02., 15-16. i 29-30.
  Oktobar: 06-07. i 20-21.

  1. Dan, subota: Polazak iz Novog Sada u 07:00h sa parkinga kod hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Beograda u 08:30h sa parkinga megamarketa Super Vero i Jumbo. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje, najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Sledi odlazak do sela Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu koja je karakteristična po izuzetno velikom otvoru za ulaz. Ispred pećine se nalazi i zanimljiv restoran Vodeničar gde ćemo imati i slobodno vreme za ručak. Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj i potom odlazak u Andrićgrad koji je naš jedini nobelovac opisao u knjizi „Na Drini ćuprija“. U letnjim mesecima, dok je dan još dug, preporučujemo polulsatnu vožnju brodićem po Drini. Večera u hotelu. Posle večere poseta nekom od noćnih lokala u Andrić gradu (pivnica, wine i rakia bar, poslastičarnice i sl.). Noćenje.

  2. Dan, nedelja: Doručak u 7:30. U 8:15 fakultativni odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Odlazak do sela Mokra Gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo proći “Šarganskom osmicom” penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinksu razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah. Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja… Posle spektakularne vožnje vozom, odlazak do Mećavnika i gde razgledamo drveni grad našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Beogradu. Predah ćemo napraviti u Ovčar banji. Pauza za kafu i zatim nastavak puta ka Beogradu i Novom Sadu gde stižemo u kasnim večernjim satima.

  * Ukoliko dođe do promene polaska voza, u tom slučaju prvo posećujemo Mećavnik a ručak može biti u restoranu na stanici Mokra gora ili u Ovčar banji.

  Preuzmite čitav program u PDF-u. Uz njega važi cenovnik broj 1. od 03.10.2016.

  Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica

  28-29. jul 2018.

  Cena aranžmana iznosi 7.390 RSD.
  Snižena cena iznosi 5.990 RSD

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  – Popusti: penzioneri: 5890 RSD / deca do 12 godina: 5290 RSD

  Aranžman Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica obuhvata:
  – Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta;
  – Obilaske prema programu: Andrićgrad, Višegrad, Nikolje, Ovčar banja;
  – Smeštaj u hotelu Andrićev konak 3* u Višegradu ili prenoćištu ( Andrićgrad ) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona (doručak, večera);
  – Usluge vodiča u svakom autobusu;
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica ne obuhvata:
  – Ručak u restoranu Vodeničar – meni po izboru, obavezna prijava unapred u agenciji, plaćanje na licu mesta (od 700 din);
  – Ulaznica za Potpećku pećinu (200 din odrasli, 160 din deca);
  – Karta za vožnju Šarganskom osmicom (800 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana);
  – Ulaznica za Mećavnik (250 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana;
  – Doplata za jednokrevetnu sobu 10 EUR;
  – Doplata za polazak iz Novog Sada – 850 din;
  – Individualne troškove putnika.

 • Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica

  Napomene:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu agenciju kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.

  Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.
  Uz program Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Boreas Travel DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 16/2016.