Trajanje: PROLEĆE 2019 - 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Andrićgrad, Višegrad, Drvengrad, Šarganska osmica, Ovčarsko-kablarska klisura
Cena: 5990 din
Rezerviši
 • Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica
  2 Dana / 1 noćenje / autobusom
  PROLEĆE 2019

  Naredni datumi polazaka (uvek je u pitanju vikend):

  1. Dan, subota: Polazak iz Novog Sada u 07:00h sa parkinga kod hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Beograda u 08:30h sa parkinga megamarketa Super Vero i Jumbo. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje, najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Sledi odlazak do sela Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu koja je karakteristična po izuzetno velikom otvoru za ulaz. Ispred pećine se nalazi i zanimljiv restoran Vodeničar gde ćemo imati i slobodno vreme za ručak. Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj i potom odlazak u Andrićgrad koji je naš jedini nobelovac opisao u knjizi „Na Drini ćuprija“. U letnjim mesecima, dok je dan još dug, preporučujemo polulsatnu vožnju brodićem po Drini. Večera u hotelu. Posle večere poseta nekom od noćnih lokala u Andrić gradu (pivnica, wine i rakia bar, poslastičarnice i sl.). Noćenje.

  2. Dan, nedelja: Doručak u 7:30. U 8:15 fakultativni odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Odlazak do sela Mokra Gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo proći “Šarganskom osmicom” penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinksu razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah. Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja… Posle spektakularne vožnje vozom, odlazak do Mećavnika i gde razgledamo drveni grad našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Beogradu. Predah ćemo napraviti u Ovčar banji. Pauza za kafu i zatim nastavak puta ka Beogradu i Novom Sadu gde stižemo u kasnim večernjim satima.

  * Ukoliko dođe do promene polaska voza, u tom slučaju prvo posećujemo Mećavnik a ručak može biti u restoranu na stanici Mokra gora ili u Ovčar banji.

  Preuzmite čitav program u PDF-u. Uz njega važi cenovnik broj 1. od 03.10.2016.

  Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica

  PROLEĆE 2019

  Cena aranžmana iznosi 7.390 RSD.
  Snižena cena iznosi 5.990 RSD

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  – Popusti: penzioneri: 5890 RSD / deca do 12 godina: 5290 RSD

  Aranžman Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica obuhvata:
  – Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta;
  – Obilaske prema programu: Andrićgrad, Višegrad, Nikolje, Ovčar banja;
  – Smeštaj u hotelu Andrićev konak 3* u Višegradu ili prenoćištu ( Andrićgrad ) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona (doručak, večera);
  – Usluge vodiča u svakom autobusu;
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica ne obuhvata:
  – Ručak u restoranu Vodeničar – meni po izboru, obavezna prijava unapred u agenciji, plaćanje na licu mesta (od 700 din);
  – Ulaznica za Potpećku pećinu (240 din odrasli, 160 din deca);
  – Karta za vožnju Šarganskom osmicom (800 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana);
  – Ulaznica za Mećavnik (250 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana;
  – Doplata za jednokrevetnu sobu 10 EUR;
  – Doplata za polazak iz Novog Sada – 850 din;
  – Individualne troškove putnika.

 • Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica

  Napomene:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu agenciju kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.
  Popusti za decu važe samo uz pratnju 2 osobe koje plaćaju punu cenu.

  Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.
  Uz program Andrićgrad putovanje Drvengrad i Šarganska osmica važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Boreas Travel DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 16/2016.