Bansko Sretenje 2019
Trajanje: 5 dana / 4 polupansiona ILI 4 dana / 3 polupansiona
Lokacija: Bansko, Bugarska
Cena: od 119€
Rezerviši
 • Bansko Sretenje 2019

  Cene su izražene u evrima po osobi. Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke za efektivu na dan uplate

  Paket aranžmanPREVOZ +
  3 NOĆENJA (polupansion):
   PREVOZ +
  4 NOĆENJA (polupansion):
   
  Termin:15.02./18.02.2018.14.02./18.02.2018.
  Hotel / Mesto polaskaNišBeogradNišBeograd
  ICEBERG 3*119129135145
  PERUN LODGE 4*139149169179
  SV. IVAN RILSKI 4*145155175185
  ASTERA 4*--199209
  REGNUM 5*--215225

  Uslovi za decu:
  – Deca do 1,99 godina starosti u pomoćnom ležaju – borave besplatno i imaju besplatno mesto u autobusu;
  – Deci od 2 do 5,99 godina starosti u pomoćnom ležaju, cena paket aranžmana se umanjuje 90 evra;
  – Deci od 6 do 11,99 godina starosti, cena paket aranžmana se umanjuje 50 evra;
  – Odrasla osoba u pomoćnom ležaju – cena paket aranžmana se umanjuje 25 evra.

  Sopstveni prevoz:
  U slučaju korišćenja sopstvenog prevoza, cena paketa se umanjuje 30 evra po osobi iz Beograda, odnosno 20 evra iz Niša.

  Aranžman obuhvata:
  Aranžman obuhvata:
  – Prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Niš – Beograd – Bansko – Beograd – Niš;
  – Smeštaj u izabranom hotelu na bazi 3 ili 4 polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobam i studijima, kao i jednosobnim apartmanima za 3-4 osobe i dvosobnim apartmanima za 4-6 osoba ;
  – Korišćenje besplatnih sadržaja u spa centru;
  – Prevoz do gondole;
  – Boravišnu taksu;
  – Usluge vodiča i organizacije putovanja;

  Aranžman ne obuhvata:
  – Ski pass (opciono);
  – 3-dnevni ski pass + skije + štapovi odrasli: 103 EUR, deca 7-11.99 60 EUR,
  – 3-dnevni ski pass + pancerice + skije + štapovi: odrasli 118 EUR, deca 7-11.99 73 EUR,
  – 3-dnevni ski pass + komplet oprema + škola skijanja: odrasli 125 EUR, deca 7-11.99 90 EUR,

  – Putno zdravstveno osiguranje;
  – Individualne troškove;

  Napomene:
  Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja aranžmana od strane organizatora je 5 dana pre početka putovanja.

  Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slucaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

  Uz ovaj program važe opšti uslovi organizovanja putovanja SKI & SUN Travel licenca ministarstva turizma OTP 381/2010. čiji je Boreas travel ovlašćeni prodavac
  račun br. 160-380906-18

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  – Gotovinsko plaćanje – 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana;
  – Kreditne kartice : Visa, Dina, Maestro, Master Card (isti uslovi kao gotovina);
  – Odloženo čekovima građana: 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama. Rate dospevaju svakog 15-tog u mesecu, a poslednja rata dospeva najkasnije 15.04.2018. godine bez uvećanja. .

 • Bansko Sretenje 2019

  Skijaška prestonica Balkana! Najpopularniji i najkvalitetniji ski centar u Jugoistočnoj Evropi. Slikovit i autentičan planinski gradić u jugozapadnom delu Bugarske. Bansko je smešteno na obodu planine Pirin, 155 km udaljeno od prestonice Sofije, 300 km od Niša i 540 km od Beograda. Planina Pirin spada u red svetskih prirodnih dobara pod zaštitom UNESCO-a. Kvalitetno uređene staze i moderna infrastruktura čine Bansko najkvalitetnijim ski centrom u Bugarskoj, a po procenama mnogih i na čitavom Balkanskom poluostrvu…

  Program putovanja za 4 dana/3 noćenja:
  1. dan: sreda – 14.02. / četvrtak – 15.02. Polazak iz Beograda je 14.02. u 21 h, a iz Niša oko ponoći sa parkinga kod hipermarketa DIS (Duvanište). Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz kraća zadržavanja. Dolazak u Bansko u prepodnevnim časovima. Celodnevno skijanje (opciono)!!! Smeštaj u hotelu u popodnevnim satima, posle 14 h po lokalnom vremenu. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

  2. dan – 3. dan: petak – 16.02. / subota – 17.02. Doručak. Svi na sneg!!! Celodnevno skijanje (opciono)!!! Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

  4. dan: nedelja – 18.02. Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Svi na sneg!!! Celodnevno skijanje (opciono)!!! Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima, oko 16h po lokalnom vremenu. Dolazak u Niš / Beograd u kasnim večernjim satima.

  Program putovanja za 5 dana/4 noćenja:

  1. dan: utorak – 13.02. / sreda – 14.02. Polazak iz Beograda je 13.02. u 21 h, a iz Niša oko ponoći sa parkinga kod hipermarketa DIS (Duvanište). Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz kraća zadržavanja. Dolazak u Bansko u prepodnevnim časovima. Celodnevno skijanje (opciono)!!! Smeštaj u hotelu u popodnevnim satima, posle 14 h po lokalnom vremenu. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

  2. dan – 4. dan: četvrtak – 15.02. / subota – 17.02. Doručak. Svi na sneg!!! Celodnevno skijanje (opciono)!!! Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

  5. dan: nedelja – 18.02. Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Svi na sneg!!! Celodnevno skijanje (opciono)!!! Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima, oko 16h po lokalnom vremenu. Dolazak u Niš / Beograd u kasnim večernjim satima.

  • Hotel Iceberg 3*

   Standard soba (2+1)

   Lokacija: Hotel Iceberg se nalazi na levoj strani reke Glazne (ukoliko se gleda iz pravca gondole). Udaljen je 800 m od početne stanice gondole.

   Sadržaj hotela: Recepcija, restoran, taverna, lobi bar, spa centar, zatvoreni bazen, sauna, parno kupatilo, masaža, fitnes, internet, minibus prevoz do gondole, parking.

   Usluga:Polupansion (doručak i večera – samoposluživanje)

  • Hotel Glazne 3*+

   Standard soba (2), Porodična soba (2+2)

   Lokacija: Hotel Glazne se nalazi na obali istoimene reke, 400 m od starog centra grada i 1 km od početne stanice gondole. Odlična lokacija i ljubazni domaćini su naša preporuka za boravak u ovom hotelu.

   Smeštaj: Hotel je izgrađen u tradicionalnom bugarskom stilu i sastoji se iz 8 apartmana, 4 studija, 4 sobe i 7 vila. Hotel, prema zvaničnoj lokalnoj kategorizaciji, ima 4 zvezdice (4*), mada uzevši u obzir agencijske kriterijume ikonkurentne hotele sa 4*, vodićemo ga kao hotel sa 3*+.

   Dvokrevetna standard soba za 2 osobe (2): francuski ili dva singl ležaja. Namenjena smeštaju maksimalno dve odrasle osobe.
   Porodična soba za 2-4 osobe (2+2): soba veće kvadrature od standardne sobe i sadrži francuski ležaj i sofa na razvlačenje. Namenjena smeštaju porodicama sa 2 dece ili maksimalno troje odraslih i jednog dete.
   Jednosobni apartman za 2-4 osobe (2+2): spavaća soba sa francuskim ležajem. Dnevni boravak sa sofom na razvlačenje. Namenjena smeštaju porodicama sa 2 dece ili maksimalno troje odraslih i jedno dete.
   Vila za 4-6 osoba (4+2): U podrumu se nalazi privatna gostionica (taverna),sauna, toalet sa tušem. U prizemlju je velika dnevna soba sa kaminom, garniturom za sedenje, SAT TV, telefon. Na prvom spratu nalaze se dve odvojene spavaće sobe (jedna sa francuskim ležajem, druga sa dva singl ležaja). Svaka od spavaćih soba u vili ima sopstveno kupatilo. Svaka od vila poseduje sopstvenu garažu za automobile. Vila se nalazi u dvorištu hotelskog kompleksa i ne postoji direktna “topla” veza do glavne zgrade u kojoj su smešteni spa centar i restoran.
   Sadržaj hotela: Recepcija, restoran, taverna, lobi bar, “sky” bar, spa centar, zatvoreni bazen, sauna, parno kupatilo, masaža, fitnes, internet, minibus prevoz do gondole, parking.

   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog bazena, saune, interneta, parking, prevoz do gondole.

   Usluga: Polupansion (doručak i večera – samoposluživanje)

  • Hotel Trinity 4*

   Hotel Trinity 4* – DBL soba 2+1

   Lokacija: Trinity Bansko se nalazi na fenomenalnoj lokaciji, u srcu starog grada Bansko, na svega 50 metara od glavne ulice Pirin. Kombinacija tradicionalne i moderne arhitekture, udoban i prijatan hotel.
   Smeštaj: Ukupan kapacitet hotela je 120 ležaja, od toga 42 dvokrevetne sobe, 8 apartmana, 4 lux apartmana i 4 VIP apartmana. Sve smeštajne jedinice imaju sef, kupatilo, TV
   Dvokrevetna soba: francuski ležaj ili dva odvojena kreveta.
   Apartman 2+2: spavaće sobe sa francuskim ležajem i dnevni boravak sa sofom na razvlačenje za dve osobe.
   Sadržaj hotela: recepcija, lobi bar, spa centar povezan toplom vezom sa svim delovima hotela, restoran, igraonica, masaža, zatvoreni parking (doplata), lift, sala za konferencije…
   Besplatne usluge: zatvoreni bazen, parno kupatilo, sauna, fitnes, relaks zona, otvoreni parking, wireless internet, skijašnica, prevoz do gondole.
   Ishrana: Polupansion (doručak i večera).

  • Sv. Ivan Rilski 4*

   Hotel Sv. Ivan Rilski 4* – DBL soba 2+1
   Lokacija: Ivan Rilski je veoma kvalitetan hotel, udaljen 800 m od gondole, 15 minuta hoda od centra grada.
   Smeštaj: Hotel raspolaže sa 103 sobe u glavnoj zgradi, kao i studijima i apartmanima u aneksu. Svaka od smeštajnih jedinica sadrži kablovsku TV, minibar, direktnu telefonsku liniju, internet, moderno opremljeno kupatilo sa kadom i fenom.
   Sadržaj hotela: recepcija, lobi, lobi bar, restoran, taverna, konferencijska sala, prodavnica, skijašnica, spa centar, fitnes, zatvoreni bazen, sauna, parno kupatilo, ledena soba, internet, room servis, doktor, dečija igraonica, parking.
   Besplatne usluge: korišćenje spa centra, zatvorenog bazena, saune, parnog kupatila, ledene sobe, fitnes centra, prevoz do gondole.
   Ishrana: polupansion (doručak i večera).
   Napomene: Doplata za parking mesto u garaži – 5 eur dnevno

  • Hotel St. George Ski & spa 4*

   Standard soba (2), Standard studio (2+1), Jednosobni apartman standard (2+2)

   Lokacija: Hotel St. George Bansko je lociran u novom delu ski centra i ima odličan položaj u odnosu na gondolu (500 metara). Hotel ima odličnu ponudu dodatnih sadržaja (veoma dobar spa centar i bazen).

   Smeštaj: Hotel raspolaže sa 160 smeštajnih jedinica: dvokrevetne sobe, studiji, apartmani sa jednom, dve i tri spavaće sobe.

   Dvokrevetna soba (2): SAT TV, telefon, internet, mini bar, kada, tuš-kabina, fen za kosu, bade mantil, papuče, balkon.
   Studio (2+1): SAT TV, telefon, internet, kuhinja, kauč na razvlačenje, mini bar, kada, tuš-kabina, fen za kosu, bade mantil, papuče, balkon.
   Jednosobni apartman za 2-4 osobe (2+2): SAT TV, telefon, internet, kuhinja, dnevna soba, sofa na razvlačenje, spavaća soba, mini bar, kada, tuš-kabina, fen za kosu, bade mantil, papuče, balkon.
   Dvosobni apartman za 4-6 osoba (4+2): SAT TV, telefon, internet, kuhinja, dnevnu sobu, sofu na razvlačenje, dve spavaće sobe, dva kupatila, mini bar, kada, tuš-kabina, fen za kosu, bade mantil, papuče, balkon.
   Sadržaj hotela: recepcija, lobi, dvospratni, lobi bar, restoran, zatvoreni bazen, pool bar, SPA centar, fitnes centar, đakuzi, skijašnica, internet sopa, prodavnice, perionica, igraonica za decu, servis za čuvanje dece, veštačko jezero.

   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog bazena, parnog i turskog kupatila, saune, đakuzija, prevoz do gondole.

   Ishrana: Polupansion (doručak i večera – samoposluživanje).

  • Apart Hotel Royal towers 3*

   Standard studio (2+1), Jednosobni apartman (2+2)
   Lokacija: Royal Towers je hotelski kompleks koji se nalazi odmah pored početne stanice gondole, 200 metara od glavne ulice oko 7 min hoda od centra Banskog. Namenjen pasioniranim skijašima. Veoma dobro ocenjen od strane naših putnika.

   Smeštaj: Hotelski kompleks apartmanskog tipa sastoji se iz više zgrada-blokova i raspolaže sa 258 apartmana. Svaki od apartmana sadrži kuhinju, SAT TV, telefon, kupatilo, fen i balkon.

   Studio za 2-3 osobe (2+1): jedna prostorija sa francuskim ležajem ili dva singl ležaja, pomoćni ležaj za dete.
   Apartmani za 4 osobe (2+2): spavaća soba sa dva odvojena kreveta ili francuskim ležajem i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje.
   Sadržaj hotela: recepcija, bar, lobi bar, restoran, room servis, sef, internet, konferencijska sala, spa centar, zatvoreni bazen, sauna, đakuzi, parno kupatilo, fitnes sala, masaža, salon lepote, parking.

   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog bazena, saune, parnog kupatila, fitnes centra, parking.

   Usluga: Polupansion (Doručak i večera – samoposluživanje)

  • Grand Hotel Bansko 4*

   Grand Hotel Bansko 4* – DBL VIP soba (2) , DBL Lux soba 2+1

   Lokacija: Grand Bansko, jedan od najboljih, najpoznatijih i najtraženijih hotela u Banskom. Odlikuju ga odličan smeštaj, vrhunski spa centar i raznovrsna hrana u restoranu! Lociran je na samom ulasku u Bansko i udaljen je oko 1,5 km od gondole i svega 7 minuta hoda od centra Banskog.
   Smeštaj: 64 dvokrevetnih standardnih soba, 43 dvokrevetnih delux soba, 24 studija, 46 apartmana. Svaki studio i apartman raspolaže mini barom, TV, telefonom i internetom, A/C, sefom i terasom. Pojedine smeštajne jedinice imaju i kuhinju u svom sastavu.
   Standardna i deluxe soba (1/2): francuski ležaj ili dva singl kreveta, kupatilo, balkon.
   Jednosobni apartman za 4 osobe (2+2): spavaća soba sa francuskim krevetom i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje.
   Dvosobni apartman za 6 osoba (4+2): jedna spavaća soba sa francuskim krevetom, druga spavaća soba sa francuskim ili dva odvojena kreveta i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje.
   Sadržaj hotela: recepcija, lobi, lobi bar, restoran-mehana, relax bar u kome je dozvoljeno konzumiranje cigareta , kazino, dečija igraonica, spa centar, kozmetički salon, frizerski salon, vitaminski bar, masaža, fitnes, solarijum, parno kupatilo, sauna, đakuzi, zatvoreni bazen, konferencijska sala, parking.
   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog bazena, saune, đakuzija, parnog kupatila, skijašnice, prevoza da gondole, parking.
   Ishrana: polupansion (doručak i večera – samoposluživanje).

  • Hotel Perun Lodge 4*

   Standard studio (2+1), Jednosobni apartman (2+2)
   Lokacija: Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, pored hotela “Lion” i prekoputa hotela “Perun Casino & Platinum”. Udaljen je 450 m od početne stanice i 5 minuta hoda od novog centra Banskog, a do starog dela Banskog potrebno je 15-20 minuta lagane šetnje.

   Smeštaj: Hotel je izgrađen 2009. godine, sve smeštajne jedinice nalaze se u jednom objektu. Hotel raspolaže studijima za smeštaj 2-3 osobe i Junior Suite i apartmanima za 2-4 osobe. Sve smeštajne jedinice sadrže SAT TV, telefon,minibar, fen.

   Dvokrevetni studio za 2-3 osobe (2+1): 30-50 m2, francuski ležaj i sofa na razvlačenje, kuhinja, kupatilo, balkon.
   Junior Suite za 2-4 osobe (2+2): 40 m2, veća prostorija od studija, francuski ležaj i sofa na razvlačenje, kupatilo, balkon.
   Jednosobni apartman (2+2): 40-60 m2, spavaća soba sa francuskim ležajem, dnevni boravak sa sofom na razvlačenje, kuhinja, balkon.
   Sadržaj hotela: restoran, lobi bar sa kaminom, dečija igraonica, spa centar, zatvoreni bazen, tursko kupatilo, sauna, đakuzi, fitnes, masaže, garaža, internet, korišćenje Spa centra, zatvorenog bazena, saune, parnog kupatila, fitnesa, skijašnice, sefa, wi–fi interneta kod recepcije, prevoz do gondole.

   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog bazena, saune, parnog kupatila, skijašnice, WiFi na recepciji, minibus prevoz do gondole.

   Usluga: Polupansion (doručak i večera – samoposluživanje)

  • Hotel Guinness 4*

   Standard studio (2+1), Jednosobni apartman (2+2)
   Lokacija: Veoma kvalitetan hotel Guinness Bansko, na odličnoj lokaciji. Udaljen je oko 200 m od gondole i 10 minuta hoda od centra grada. Enterijer hotela je izuzetno prijatan sa jednim od najlepših lobi barova u Banskom.

   Smeštaj: Hotel ima 38 studija, 54 apartmana i 27 mezoneta opremljenih novim i modernim nameštajem, A/C, TV, internetom, telefonom, kuhinjom i kupatilom sa tuš kabinom i fenom.

   Studio za 2-3 osobe (2+1): francuski ležaj ili dva singla, fotelja na razvlačenje.
   Apartmani za 2-4 osobe (2+2): spavaća soba sa francuskim krevetom i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje.
   Apartmani dupleks za 4-6 osoba (4+2): jedna spavaća soba sa francuskim krevetom, druga spavaća soba sa dva odvojena kreveta i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje.
   Sadržaj hotela: recepcija, lobi, lobi bar, glavni restoran, mehana, zatvoreni bazen, fitnes, đakuzi, sauna, parno kupatilo, solarijum, masaža, konferencijska sala, parking.

   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog bazena, saune, parnog kupatila, fitnesa i prevoza do gondole.

   Ishrana: polupansion (doručak i večera).

  • Hotel Astera 4*

   Lokacija: Astera Bansko – ovaj fenomenalan hotel se nalazi na samo 200 m od početne stanice gondole i oko 5 min hoda od starog gradskog jezgra.

   Smeštaj: Hotel neobične arhitekture, vrlo modernog dizajna sadrži 84 dvokrevetnih soba, 7 studija, kao i 35 apartmana. Sve smeštajne jedinice imaju grejanje, SAT TV, telefon, mini bar, kuhinju (frižider imaju samo apartmani), kupatilo sa tuš kabinom i fenom, terasu ili balkon.

   Hotel se saStoji iz glavne zgrade u kojoj su smešteni sobe i apartmani i blokova u kojima se nalaze apartmani. Ne postoji “topla” veza između blokova i glavne zgrade.

   Dvokrevetna soba za smeštaj 2-3 osobe (2+1) : francuski ležaj ili dva odvojena ležaja, pomoćni ležaj.
   Jednosobni apartman za smeštaj 2-4 osobe (2+2): spavaća soba sa francuskim ležajem, dnevni boravak sa sofom na razvlačenje.
   Dvosobni apartman za smeštaj 4-6 osobe (4+2): dve odvojene spavaće sobe, svaka sa francuskim ležajem ili dva singl ležaja , dnevni boravak sa sofom na razvlačenje.
   Sadržaj hotela: recepcija, restoran, lobi, lobi bar, room servis, spa centar, zatvoreni bazen, sauna, đakuzi, parno kupatilo, masaža, solarijum, stoni tenis, kuglana, prodavnica, skijašnica, dečja igraonica, rent a car, garaža, parking.U sklopu hotela se nalazi zatvoreni Aqua park!

   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog Aqua parka (nekoliko bazena i đakuzi), saune, parnog kupatila,fitnesa, internet u lobiju, skijašnica, parking.

   Ishrana: Polupansion (doručak i večera – samoposluživanje).

  • Hotel Regnum 5*

   Executive apartman (2+2)
   okacija: Jedan od najkvalitetnijih hotela u Banskom, veoma luksuzno opremljen sa izuzetno kvalitetnim dodatnim sadržajima (jedan od najboljih SPA centara). Hotel je udaljen oko 300 m od gondole i 400 metara od glavne ulice.

   Smeštaj: Hotel raspolaže sa 37 luksuzno opremljenih apartmana, svaki sa opremljenom kuhinjom, modernim kupatilom, SAT TV, telefonom i internetom i balkonom.

   Jednosobni Executive apartman za 2-4 osobe (2+2): spavaća soba sa francuskim krevetom i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje. Namenjen smeštaju maksimalno 3 odrasle osobe ili dvoje odraslih i dvoje dece.
   Dvosobni Grand apartman za 4-6 osoba (4+2): jedna spavaća soba sa francuskim krevetom, druga spavaća soba sa francuskim ili dva odvojena kreveta i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje. Namenjen smeštaju maksimalno 5 odrasle osobe ili četvoro odraslih i dvoje dece.
   Sadržaj hotela: recepcija, lobi, lobi bar, restoran, zatvoreni bazen, spa, sauna, đakuzi, parno kupatilo, fitnes, tri đakuzija na otvorenom sa temperaturom od 36 C, skijašnica, sef u apartmanima, igraonica sa animatorom za decu od 4 -14 god, parking.

   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog bazena sa odeljkom za decu, finska sauna, parno kupatilo, hamam, relax soba, fitnes, tri đakuzija na otvorenom (prema rasporedu), sef u apartmanima, igraonica za decu i animacija za decu uzrasta 4-14 godina, prevoz do gondole, parking

   Ishrana: polupansion (doručak i večera).

  • Hotel Hot Springs 4* Banya

   Dvokrevetna Comfort soba (2+1)
   Banja (Banya) je malo turističko mesto u podnožju Pirina, na 5 km od Banskog. Poznato je lečilište sa ukupno 72 izvora termalne mineralne vode, brojnim arheološkim nalazištima u okolini, rimskim kupatilom iz antičkog perioda i crkvom Sv. Đorđa. Ukupan kapacitet izvora je 76 litara vode u sekundi, a temperatura vode je od 37-57 stepeni. Voda je čista, bez mirisa i taloga, dobra za piće. Sadrži hidrokarbonat, sulefat, natrijum, fluor i silicijum i slabo je mineralizovana. Koristi se za:

   lečenje hroničnih inflamatornih bolesti lokomotornog sistema (zglobno-koštano-mišićni sistem),
   hroničnih ginekoloških oboljenja i
   inflamotornih oboljenja nervnog sistema.
   U samom mestu se nalaze dva velika bazena sa toplom mineralnom vodom – jedan olimpijski bazen i drugi dečiji. U poslednjih par godina Banja se ubrzano razvija i sve veći broj gostiju iz Bugarske i inostranstva je posećuje.

   Lokacija: Hot Spring Medical & Spa Hotel 4* je novootvoren i luksuzan hotelski kompleks, smešten u mestu Banja (Banya), poznatoj bugarskoj banji udaljenoj svega 5 km od ski centra Bansko i nekih 15-tak minuta vožnje od početne stanice gondole. Nalazi se u prelepom prirodnom okruženju, u blizini četinarske šume sa pogledom na vrhove planine Pirin.

   Smeštaj: Novootvoreni hotelski kompleks sadrži 139 moderno opremljenih soba. Svaka smeštajna jedinica sadrži LED TV, telefon, WiFi i kablovski internet, sef, minibar, kupatilo sa fenom, setom peškira i bade mantilom.

   Comfort dvokrevetna soba za 2-3 osobe (2+1): površine 30 m2, francuski ležaj ili dva sing ležaja, fotelja na rasklapanje.
   Executive dvokrevetna soba za 2-3 osobe (2+1): površine 30 m2, francuski ležaj ili dva sing ležaja, sofa na rasklapanje.
   Alpin studio za 2-4 osobe (2+2): površine 50 m2, francuski ležaj ili dva sing ležaja, sofa na rasklapanje.
   Sadržaj hotela: recepcija, lobi, lobi bar, restoran, bar, snack bar, lift, dečija igraonica, Spa i wellnes centar, zatvoreni i otvoreni bazeni sa mineralnom vodom, bazeni sa toplom mineralnom vodom 36 stepeni, dečiji bazen, parno kupatilo, hamam, sauna, ledena soba, slana soba, đakuzi, masaža, fitnes, medicinski centar sa stručnim osobljem, skijašnica, internet, sef, prodavnica, konferencijska sala, rent a car, parking, prilaz i kretanje u hotelu omogućen osobama sa invaliditetom, shuttle bus prevoz do gondole (u najavi-uskoro).

   Besplatne usluge: korišćenje zatvorenog i otvorenog bazena, WiFi internet, parking, igraonica za decu

   Ishrana: Polupansion (doručak i večera – samoposluživanje)