đavolja varoš izlet kopaonik figure
Trajanje: 12-13.10.2019. - 2 dana/ 1 noćenje
Lokacija: Beograd - Kuršumlija - Đavolja Varoš - Kopaonik - Vrnjačka banja
Cena: 4890 din
Rezerviši
 • Đavolja varoš izlet

  PROLEĆE 2020
  2 dana / 1 noćenje, autobusom

  Naredni polasci:
  od proleća 2020.

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan – Beograd – Kuršumlija – Đavolja Varoš – Kopaonik

  Postoji mogućnost polaska iz Novog Sada. Doplata je 1800 RSD.
  Skup putnika u 07:00. Polazak sa stajališta gradskog prevoza kod skejt parka preko puta TC Ušće (pored Brankovog mosta) u 07:30 časova.

  Putovanje autobusom u pravcu Prokuplja i Kuršumlije. Odlazak do Kuršumlije u kojoj se nalaze prve dve značajnije zadužbine srpskog vladara Stefana Nemanje. To su crkve posvećene Bogorodici i svetom Nikoli. Po predanju su od olovnog krova crkve svetog Nikole pravljeni kuršumi pa je i grad dobio ime Kuršumlija.

  Nastavak puta ka Đavoljoj varoši i obilazak jedinstvenog spomenika prirode koji je ušao u finalni izbor 7 novih čuda prirode. Tamo se, u “Đavoljoj” i “Paklenoj” jaruzi nalaze 202 zemljane figure, različitih oblika i dimenzija, visine od 2 do 15 m, širine od 0,5 do 3 m, sa kamenim kapama na vrhu. One nastaju kao rezultat specifičnog erozivnog procesa koji traje vekovima. Figure se obrazuju, rastu, menjaju, skraćuju, postepeno (vrlo sporo) nestaju i ponovo stvaraju. Pod udarom kišnih kapi dolazi do rastvaranja i odnošenja rastresite podloge zemljišta. Međutim, materijal koji se nalazi ispod kamenih blokova biva zaštićen od „bombardovanja“ kišnih kapi i spiranja pa ostaje u terenu u vidu začetnih zemljanih stubova – figura. Deluje nestvarno, da jedna zemljana figura u osnovi široka tri metra a visoka deset i više metara u vrhu se završava debljinom od 20 – 30 cm i takva opstaje decenijama i vekovima pod teretom kamenog bloka teškog i do sto i više kilograma…

  Ovaj geomorfološki fenomen je jedinstven u našoj zemlji i vrlo redak u svetu.

  Obilazak Đavolje varoši i slobodno vreme za ručak ili odmor.

  Nastavak puta ka Kopaoniku. Dolazak u hotel. Noćenje

  2. dan – Kopaonik – Aleksandrovac – Vrnjačka banja – Beograd

  Doručak. Zajednična šetnja do vidikovca Markove stene i uživanje u planinskoj prirodi nacionalnog parka Kopaonik.

  Polazak ka Beogradu i odlazak na fakultativnu degustaciju vina u vinariji kod Aleksandrovca. Aleksandrovačka župa je jedno od mesta u Srbiji sa najdužom neprekinutom tradicijom vinogradarstva. Ovde je i knez Lazar imao svoje vinograde, a francuski konzul Deko je 1904. župu nazvao srpskom Šampanjom, poredivši je sa tom oblašću u Francuskoj pre svega zbog klime, koja izuzetno pogoduje uzgoju vinove loze.

  Dolazak u Vrnjačku banju, mesto u kojem su još Rimljani otrkili lekovita svojstva termalnih voda. Banja ima 7 lekovitih izvora. Pored toga poznata je po parkovima kroz koje voze fijakeri (nekada su se u njima vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojković…). Od 2011. uređen je Japanski vrt na 3000 hekrata. Srž vrta je malo jezero sa ostrvcem, čajna kućica, a na brdu mali kaskadni vodopad i most. Od novembra 2015. sađenjem 440 sadnica čempresa formiran je i Lavirint-park, na kružnom prostoru 32 metara dužine i 23 metara širine.

  Nezaobilazno mesto u Vrnjačkoj banji je Most ljubavi, prvi na kojem je u Srbiji započeo običaj “vezivanja” ljubavi, stavljanjem katanac sa imenima dvoje zaljubljenih na ogradu mosta. Za njega je vezana jedna divna ali i tužna priča o ljubavi oficira Relje i učiteljice Nade, koja je započela ovaj običaj…

  Polazak ka Beogradu i povratak u večernjim časovima.

  Preuzmite čitav program u PDF-u. Uz njega važi cenovnik broj 2. od 18.10.2018.

  Đavolja varoš izlet

  PROLEĆE 2020 – 2 dana / 1 noćenje, autobusom.

  Cena aranžmana iznosi – 5990 din

  Snižena cena aranžmana iznosi – 4890 din

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Đavolja varoš izlet obuhvata:

  – Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom i klimom,
  – 1 noćenje sa doručkom u JAT apartmanima na Kopaoniku,
  – Boravišnu taksu za smeštaj na Kopaoniku,
  – Hotelsko osiguranje,
  – Usluge vodiča u svakom autobusu,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Đavolja varoš izlet ne obuhvata:

  – Degustacija vina i zakuska u vinariji – 850 RSD
  – Ulaznice za spomenik prirode “Đavolja varoš” – 350 RSD
  – Paket ručak + ulaznice za „Đavolju varoš“:
  – meni 1: Đavolji ražnjić, mešana salata, lepinja – 1000 RSD
  – meni 2: Teletina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1250 RSD
  – meni 3: Jagnjetina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1350 RSD
  – Doplata za polazak iz Novog Sada – 1800 RSD
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit,
  – Individualne troškove putnika.

 • Đavolja varoš izlet

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
  Program Đavolja varoš izlet rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Boreas Travel DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 16/2016.