Firenca Toskana 2 noćenja
Trajanje: 9- 13.11.2017. 5 dana / 2 noćenja
Lokacija: Firenca - Piza - Luka - Sijena - San Điminjano
Cena: od 69€
Rezerviši
 • Firenca Toskana 2 noćenja
  09.11.2017. – 13.11.2017. (Dan primirja, praznuje se neradno)
  CENA ARANŽMANA 129€ CENA ARANŽMANA FIRST MINUTE – 69€

  Firenca – Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli…u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri!
  Piza – Grad koji svi prepoznajemo po njegovom KRIVOM TORNJU…ali tu je i čuvena krstionica i mnoge druge znamenitosti na “polju čuda”…
  Luka – Za ovaj grad se moze reći da je jedan od najlepših gradova regije Toskana.
  Siena – Poznata turistička destinacija u regiji Kjanti, poznatoj po proizvodnji vrhovnih vina.
  San Điminjano – Srednjovekovni grad koji je sačuvao duh 13. Veka i koga sa razlogom zovu “grad 100 tornjeva”.

  PROGRAM PUTOVANJA:
  1.DAN. Polazak sa parkinga kod Buvljaka u bloku 42 na Novom Beogradu u 16:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

  2.DAN. – Firenca – Montekatini Terme
  Dolazak u grad renesanse Firencu u jutarnjim casovima. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta! Po dolasku obilazak: Pjaca Santa Maria Novela, Pjaca dela Sinjoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Đotov zvonik, Ponte Vekio, Palaco Ufici…Slobodno vreme do nastavka puta u Montekatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje u banji. Noćenje.

  3.DAN Montekatini – Sijena – San Điminjano
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka  živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradiću  San Điminjano  koji je očuvao svoj istorijski centar . Grad je poznat po nadimku “Grad  tornjeva”. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije Znameniti Trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

  4.DAN.- Montekatini Terme – Luka – Piza
  Doručak-Fakultativni izlet u Pizu i Luku. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vreme .Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova oblasti Toskane, Luku. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme. U predvečernjim časovima povratak u Montekatini i nastavak puta za Srbiju..

  5. DAN- Beograd
  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

  Datumi putovanja Firenca Toskana 2 noćenja:
  09.11.2017. – 13.11.2017. (Dan primirja, praznuje se neradno)
  (autobusom 5 dana / 2 noćenja)
  CENA ARANŽMANA 129€ CENA ARANŽMANA FIRST MINUTE – 69€
  Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Procredit banke na dan uplate.

  NAČIN PLACANJA
  – Gotovinsko placanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina)
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL

  ARANŽMAN Firenca Toskana 2 noćenja OBUHVATA:
  – Prevoz konfornim turističkim autobusom (klima,dvd.,audio oprema) prema program putovanja,
  – Smeštaj na bazi 2 noćenja u Montekatiniju sa doručkom u hotelu 3*
  – Usluga predstavnika agencije/vodiča,
  – Troškove realizacije programa.

  ARANŽMAN Firenca Toskana 2 noćenja NE OBUHVATA:
  Fakultativne izlete:
  – Sijena i San Djiminjano – 30 EUR / deca 15 EUR,
  – Fakultativni izlet Luka i Piza – 25 EUR / deca 10 EUR,
  – Fakultativna šetnja “Upoznajmo Firencu” 10 EUR / deca 5 EUR,

  – Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 EUR/danu),
  – Individualne troškove putnika,
  – Doplata za 1/1 sobu 40 EUR,
  – Medjunarodno zdravstveno osiguranje

 • NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  Hotel Valtorta 3* http://www.hotelvaltorta.it/english/home.htm je smešten u starom gradskom jezgru Montekatini Termi. U ponudi ima klimatizovane smeštajne jedinice, restoran sa barom i recepciju koja radi non-stop. Smeštaj je u 1/2 i 1/2+1 sobama. Klasično uređene sobe u hotelu Valtorta opremljene su TV-om, sadrže takođe sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. U sobama je obezbeđen besplatan bežični internet. Kontinentalni doručak se služi na bazi švedskog stola. U restoranu se pripremaju lokalni specijaliteti. Do Železničke stanice Montekatini Terme može se stići pešice za 5 minuta.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

  NAPOMENE:
  – Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
  – Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
  -Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
  -Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
  -Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
  -Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
  -Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
  -Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
  – U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
  – Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
  – Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
  – U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  -Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta
  Aranžman Firenca Toskana 2 noćenja je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.

  UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA AGENCIJE BOREAS TRAVEL
  LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 16/2016.