Trajanje: 5 dana / 4 noći avionom
Lokacija: Rusija, Kostroma, Kostromska regija
Cena: U PRIPREMI
Rezerviši
 • Haski ekspedicija 2020

  Haski ekspedicija 2020

  Upustite se u ekspediciju od 90km sa haskijima kroz region Kostroma u Rusiji

  Termini USKORO
  5 dana / 4 noćenja /avionom

   Cena  aranžmana USKORO

  *Cena je podložna promeni usled promene cene avio karata.

  1. Dan : BEOGRAD –MOSKVA–KOSTROMA

  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Let za Moskvu. Dolazak u Moskvu na aerodrom oko 19:00h. Po sletanju, sastanak sa vodičem, organizovan transport od Moskovskog aerodroma do Kostrome. Vožnja do Kostrome u trajanju od 5 do 7 h sa usputnim pauzama za večeru i odmor. Dolazak u Kostromu između 00-01:00h, Smeštaj. Noćenje.

  2. Dan : KOSTROMA- VORONINO SELO (Kostromska regija) – uvod u sankanje i prvih 20km ekspedicije

  Buđenje u 09:00h. Doručak. Transfer to farme haskija. Upoznavanje sa musherima – vodičima, uvodna sigurnosna uputstva, upoznavanje sa psima i individualna selekcija sanki. Trening sankanja. Pruprema pasa i opreme za ekspediciju. Ručak. Analiziranje mogućih situacija tokom trajanja ekspedicije. Početak ekspedicije u 12:00h. Prolazimo kroz prelepe zimske šume i polja, vodene površine reke, mala seoska naselja. Pauze za pravljenje fotografija tokom trajanja rute. Pauza za ručak i šolju toplog čaja. Dolazak u pansion „Sonsoviy bor“ u Voronino selu. Chek in. Hranjenje i pojenje pasa. Veoma je važno da brinete o vašim psima, psi su vaši prijatelji i vaš tim. Najpre se pobrinite o psima, a potom o sebi. Analiziranje i diskusija o prvom danu ekspedicije i planiranje sledećeg dana. Nakon evaluacije, opuštanje pred spavanje u Ruskoj sauni.

  3. Dan : VARONINO SELO – narednih 30km sankanja

  Buđenje. Doručak. Priprema pasa i opreme za polazak. Tokom vožnje divićemo se lepoti ruske prirode. Osećaćete se kao u bajci. Pauza za ručak tokom trajanja rute. Vožnja kroz predivne šume, brzina, svež vazduh, sreća, beli sneg i neverovatni haskiji će učiniti vaš dan prelepim ! Dolazak u kamp „Elektronski“ u Volgorečensku. Hranjenje i davanje vode psima. Smeštaj u toplim sobama za dve do četiri osobe. Večera. Evaluacija, gledanje slika i video snimaka napravljenih tokom ekspedicije. Diskusija o danu. Noćenje.

  4. Dan : POSLEDNJIH 40KM EKSPEDICIJE

  Buđenje. Doručak. Priprema pasa kao i obično i polazak. Ovaj dan je malo tužan dan, jer je to poslednji dan naše ekspedicije. Zato pokušajte da što više uživate! Nije lako reći zbogom svojim psima i odvojiti se od njih. Ono što je sigurno je da ćete zauvek pamtiti najbolje trenutke ekspedicije i divno prijateljstvo i ljubav koje vam psi daju! To je životno iskustvo i možda čak i životna promena za neke od vas! Vraćamo se na farmu pasa u Kostromi. Trasa prolazi kroz slikovita mesta vodnog područja reke Volge. Ručak i topli čaj na putu. Povratak na farmu, hranjenje i davanje vode psima, slikanje i uživanje. Oproštajna večera i evaluacija ekspedicije. Specijalna ceremonija povodom završetka ekspedicije, dodela diploma za samostalne mushere- vodiče pasa i suvenira svim učesnicima. Transfer do pansiona. Sauna. Odlična večera. Kratak san i veoma rano buđenje.

  5. Dan : KOSTROMA-MOSKVA-BEOGRAD

  Buđenje oko 03:00 ujutru. Transfer od Kostrome do aerodroma u Moskvi. Usputno pravljenje pauza radi odmora i doručka. Dolazak na aerodrom u Moskvi. Let za Srbiju u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Breograd.

  ČUDESNA AVANTURA:

 • Haski ekspedicija 2020

  Upustite se u ekspediciju od 90km sa haskijima kroz region Kostroma u Rusiji

  Cena aranžmana USKORO

  *Cena je podložna promeni usled promene cene avio karata.
  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Haski ekspedicija 2020 obuhvata:
  – Međunarodni let Beograd – Moskva-Beograd (direktan let, ekonomska klasa), * u zavisnosti od datuma kupovine karata moguće je uvećanje cene karte (cena avio prevoza je u kalulaciji računata na bazi cene povratne avio karte avio kompanije RED WINGS od 165 evra)
  – Transfer na relaciji Moskva – Kostroma – Moskva
  – 2 noćenja u privatnoj kući u Kostromi na bazi 1 polupansiona i 1 noćenja sa večerom,
  – Smeštaj na bazi 1 noćenja u pansionu „Sosnoviy bor” na bazi polupansiona,
  – Smeštaj na bazi 1 noćenja u Kampu „ Elevtronic” na bazi polupansiona,
  – Lanč paket za ručak 2,3,4 dana programa
  – Korišćenje Ruske saune 2. i 4. dana programa
  – Kurs i specijalan trening
  – Rentiranje pasa i specijalne opreme za ekspediciju
  – Pratnja instruktora tokom trajanja ekspedicije
  – Pratnja motornih sanki i tehnička podrška
  – Slikanje tokom trajanja rute
  – Osiguranje
  – Potrebnu registraciju u Rusiji
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča na engleskom ili ruskom jeziku tokom trajanja putovanja,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Haski ekspedicija 2020 ne obuhvata:
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje,
  – Individualne troškove putnika,
  – Doplatu za 1/1 aranžman ili doplatu za aranžman u slučaju da grupa broji manje od 4 putnika

  VAŽNA NAPOMENA – SA SOBOM JE OBAVEZNO PONETI OBAVEZNU ZIMSKU OPREMU:
  – zimsku odeću,
  – kapu,
  – rukavice (poneti rezervni par radi zamene),
  – toplu zimsku obuću (mogućnost kupovine specijalne obuće na lokaciji u iznosu od 10 eur),
  – zimske ili vunene čarape,
  – termo aktivni veš ili dugačke gaće,
  – baterije (držati ih na toplom mestu, blizu tela),
  – upaljač,
  – naočare za sunce, ski naočare,
  – krema za zaštitu od sunca +50 faktor
  – vazelin za kožu
  – labelo za usta
  – termos 1.5l za vodu

  NAPOMENA:
  *Cena je podložna promeni usled promene cene avio karata.
  * Zabranjeno je ignorisanje bezbednosnih pravila, agresivno postupanje sa psima i koršćenje nedozvoljenih supstanci i alkohola.
  * aranžman je satsavljen na bazi minimum 4 osobe koje plaćaju punu cenu. U slučaju manjeg broja osoba agencija zadržava pravo da ponudi uvećanu cenu ili da otkaže aranžman

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  Pansion „Sonsoviy bor“ www.sosnoviybor-kostroma.ru/about/ nalazi se na 15km od Kostrome. Prirodno je lečilište sa prirodnim slikovitim krajolikom, smešteno u slikovitom, ekološki čistom sa visokom sadržaju negativnih jona, delu Kostromskog kraja. Okruženo je stotinu godina starim borovima.
  Kamp Electronic” https://incamp.ru/camps/yelektronik/ nalazi se na slikovitoj obali Volge, 30 km od Kostrome, 15 km od grada Volgorechenska na Volgoj banci. Najbliža naselja: selo Lunevo (1.5 km severno, selo Kuzminki – 1.5 km južno, s.Suhonogovo -7km. Kamp je okružen borovom šumom i brezovim šumarcima. Sadržaji na katu (tuš, VC, umivaonik, sušilica), 24-satni tuš je dostupan u bazi. U dvoranama: stolovi, stolice, tapecirani namještaj, LCD TV, DVD.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.
  Napomene:
  Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za odlazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu Haski ekspedicija 2020. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  Aranžman je rađen na bazi minimum 4 prijavljena putnika. UZ OVAJ PROGRAM HASKI EKSPEDICIJA 2020 VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE BOREAS TRAVEL LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 16/2016.

  Cenovnik broj 2. od 17.01.2019.