Istanbul Nova Godina 2020
Trajanje:  15-19. oktobar 2020. 5 dana/ 2 noćenja
Lokacija: Istanbul
Cena: PROMO CENA od 75€
Rezerviši
 • Istanbul 2 noćenja 2020
  Promo cena 75EUR

   15-19. oktobar 2020.
  5 dana / 2 noći / autobusom

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. DAN (četvrtak)
  Polazak iz Beograda preko puta TC “UŠCE”, kod okretnice autobusa 60 (pored Brankovog mosta), u 17.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

  2. DAN (petak)
  Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovca Istanbula. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  3. DAN (subota)
  Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu-Plave Džamije, Svete Sofije – nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, a sada džamije, Topkapi palate -velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika, Rimski Hipodrom gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica. Obilazak završavamo na Kapali Čaršiji, najvećoj tržnici u Istanbulu. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na tursko veče. Noćenje.

  4. DAN (nedelja)
  Doručak. Pakovanje i napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno obilazak Vaseljenske Patrijaršije i odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni rog, kula Galata, vojna akademija, bosforski most, Rumeli i Anadolu hisar, Bilerbei palata, princezino ostrvo… Odlazak do Dolmabahče palate – poslednja razidencija Osmanlijskih Sultana, sagrađena u stilu apsolutističkih imperatorskih palata, koja je po bogatstvu nadvisila i svoj uzor, Versaj. Polazak za Srbiju u posle podnevnim časovima. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

  5.DAN (ponedeljak)
  Dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim casovima.

  Istanbul 2 noćenja 2020

  5 dana /2 noći /autobusom
  Cena aranžmana 99 EUR
  Promo cena 75 EUR

  -Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate-

  NAČIN PLACANJA
  – Gotovinsko placanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10-15 dana pre početka putovanja.
  – Prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30 %, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle realizovanog putovanja
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina)
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL

  ARANŽMAN ISTANBUL 2 NOĆENJA OBUHVATA:
  – Prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom;
  – Smeštaj na bazi dva noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto), hotel sa 3* i 4*, u 1/2 i 1/3 sobama;
  – Panoramsko razgledanje Istanbula,
  – Organizacija i vođstvo puta.

  ARANŽMAN ISTANBUL 2 NOĆENJA NE OBUHVATA:
  – Ulaznice za posete i ostale individualne troškove;
  – Fakultativni izleti;
  – Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem za Covid 19.

  FAKULTATIVNI IZLETI:
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene.
  Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
  – Razgledanje grada i obilazak lokaliteta Topkapi palata, Aja Sofija, Plava Džamija i Rimski Hipodrom 45 eur;
  – Poseta Patrijaršiji i krstarenje Bosforom sa lokalnim vodičem 20 eur
  – Dolmabahče palata 30 eur
  – Tursko veče sa večerom i dva pića 30 eur

  POPUSTI I DOPLATE:
  – Doplata za jednokrevetnu sobu 60 eur
  – Doplata za prazno (dodatno) sediste u autobusu 50 eura.

  OPIS GRADA:
  Istanbul, Carigrad, Stambol, Vizantion, Konstatinopolj – sve su ovo imena za grad na raskršću civilizacija i religija, mestu gde se susreće istok i zapad, za grad “premazan” bogatim slojevima istorije koji je toliko puta bio slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Današnje ime Istanbul duguje turskoj verziji grčke fraze “Eis tan polin” što u prevodu znači – grad. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Predstavlja najjače ekonomsko I kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

 • OPIS I LOKACIJA HOTELA:

  The Byzantium Hotel 4*
  Ovaj hotel specijalne kategorije se nalazi u Sultanahmetu, četvrti u istanbulskom Starom gradu. Poseduje krovnu terasu sa panoramskim pogledom na Istanbul, Mramorno more i Prinčevska ostrva.
  Luksuzne sobe u objektu imaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, kupatila… Doručak je na bazi švedskog stola.

  Premist Hotels Sultanahmet 3*
  Hotel Premist se nalazi u srcu četvrti Sultanahmet u renoviranoj zgradi sa očuvanim istorijskim karakteristikama i originalnom drvenom konstrukcijom. Objekat se nalazi u neposrednoj blizinni Palate Topkapi i Aja Sofije. Gostima su na raspolaganju besplatan WiFi i elegantno uređene smeštajne jedinice sa klima-uređajem i flat-screen TV-om. Doručak je na bazi švedskog stola.

  Grand Hilarium Hotel 4*
  Hotel Grand Hilarium, smešten u centralnoj istorijskoj četvrti Istanbula Jenikapi, nudi bazen u zatvorenom, hamam, teretanu i besplatan WiFi. Svaka soba u hotelu Grand Hilarium ima nameštaj svetlih boja, TV sa satelitskim kanalima i mini-bar, kao i elegantno kupatilo sa originalnim toaletnim priborom. Doručak je na bazi švedskog stola.

  Hotel Grand Emin 3*
  Hotel Grand Emin se nalazi pored Mramornog mora u Istanbulu, na 500 metara od metro stanica YeniKapi i Aksaray sa kojih se lako stiže do dinamičnog Trga Taksim i istorijske četvrti Sultanahmet.
  Sve smeštajne jedinice hotela Grand Emin su klimatizovane i sadrže TV sa kablovskim i satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo. Od hotela se lako stiže do brojnih istorijskih spomenika, uključujući i Trg Taksim. Doručak je na bazi švedskog stola.

  NAPOMENE O SMEŠTAJU:
  Zvanična potvrda hotela u kom  će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje.
  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

  NAPOMENE:
  – Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
  – Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Turske.
  – Za ulazak u R.Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R.Tursku
  – U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  – TA Boreas Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  – Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  – Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja Istanbul 2 noćenja je 65. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja Istanbul 2 noćenja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza –  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  – Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  – ROK ZA PRIJAVU JE 10 DANA PRE POCETKA PUTOVANJA, ODNOSNO DO POPUNE MESTA ZA DATI ARANZMAN .

  Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, licenca ministarstva turizma OTP 192/2020
  Cenovnik broj 1 od 25.08.2020.