krstarenje djerdapom
Trajanje: 06.06.2020.- jednodnevni izlet
Lokacija: Đerdapska klisura
Cena: od 5.190 rsd
Rezerviši
 • Krstarenje Đerdapom
  jednodnevni izlet

  POGLEDAJTE I NAŠ VIKEND PROGRAM – KRSTARENJE ĐERDAPOM I RAJAČKE PIMNICE

  06.06.2020.

  Naredni polasci:

   07.06.2020., 13.06.2020.,14.06.2020.,20.06.2020.,21.06.2020.,27.06.2020.,04.07.2020.,05.07.2020.,11.07.2020.,12.07.2020.,18.07.2020.

   

  Zaplovite najlepšom i najvećom klisurom u Evropi! Otkrijte svu moć Dunava koji na Đerdapu ima svoju najužu i najdublju tačku na svom celom toku. Pogledajmo Trajanovu tablu i Decebala, posetimo Lepenski vir (od 9.500 g.p.e).

  PROGRAM PUTOVANJA:

  Polazak autobusom u 06:30 iz Novog Sada sa parkinga ispred hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja), a u 08:00 iz Beograda. (kod Skejt parka preko puta TC Ušće pored Brankovog most).

  Putovanje ka srednjovekovnoj tvrđavi Golubac. Obilazak vizitorskog centra i šetališnog dela (cena ove ulaznice uključena je u cenu ture). Tvrđava je podignuta u XIV veku, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Golubačka tvrđava proglašena je za spomenik kulture od izuzetnog značaja. Kao što znate, Golubačka tvrđava nedavno je kompletno restaurirana i važi za jednu od najlepših i najočuvanijih u Evropi! Svi posetioci su obavezni da koriste ličnu zaštitnu opremu, maske i rukavice u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. Nakon posete nastavak putovanja ka Donjem Milanovcu i Đerdapu.

  Transfer do Kapetan Mišinog Brega na ručak sa odličnim vlaškim specijalitetima. Na ovom, prema rečima stranih turista koji posećuju Srbiju, najlepšem vidikovcu u Srbiji, uživamo u pogledu na Dunav i posebnoj atmosferi ovog prostora.

  Ukrcavanje na brod kod Tekije i krstarenje Đerdapom u trajanju od oko 1,5 sat kroz Mali i Veliki kazan, a idući tim putem videćemo signalne kućice, Hajdučku vodenicu, Decebalovu glavu na rumunskoj obali i Trajanovu tablu na našoj obali Dunava. Ova tabla je oznaka sa carskog druma iz rimskog perioda i moguće je videti samo sa vode.

  Nakon toga kreće se ka Lepenskom viru gde će se obići najznačajnije arheološko nalazište iz doba neolita (staro 9500 godina). Ovaj lokalitet je bio sedište jedne od najvažnijih i najsloženijih kultura praistorije. Na ovom lokalitetu je tokom 6500-8800 g. pre nove ere bilo naselje sa najmanje 136 objekata, stambenih i sakralnih. Ovo naselje je bilo starije od najstarijih poznatih gradova ili objekata kao što su piramide u Gizi (2560 g. p. n. e) ili bilo kog poznatog starog grada (Jerusalim, Bejrut, Damask, Alepo u Siriji ili Biblosa u Libanu). Znatno je stariji i od Akropolja i Antičke Grčke. Brojne studije su potvrdile da je ovo kolevka evropske civilizacije.

  Povratak za Beograd i dolazak oko 21:00.

  Krstarenje Đerdapom

  Cena aranžmana 5.910 dinara

  Snižena cena 5.190 dinara***

  ***Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre dana polaska na putovanje.  Cena za uplate 10 dana pre dana putovanja je 5.910,00 RSD (za decu i penzionere cena se ne uvećava)

  Cena za decu 4.000 din (Deca do 10 godina, imaju mesto u mini busu ili autobusu i dečiji meni)
  Cena za penzionere: 4.990 RSD (uz rezervaciju priložiti i ček od penzije)

  Doplata za polazak iz Novog Sada 1800 dinara, a minimum za polazak iz NS je 10 putnika. Doplata za polazak iz Bačkog Petrovca 1250 dinara, minimum 6 putnika. Doplata za polazak iz Inđije i Rume 500 dinara, minimum 6 putnika. Polasci iz navedenih mesta odnose se isključivo na određene datume koji su ispisani ispodnaziva mesta. Minimum za polazak je 6 osoba.

  * Bački Petrovac-Rumenka-Novi Sad-Beograd /

  * Novi Sad-Kamenica-Irig-Ruma-Beograd /

  * Novi Sad-Petrovaradin-Karlovci-Inđija-Beograd /

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman obuhvata:
  – Prevoz modernim, turističkim autobosima sa audio-video opremom, klimom;
  – Usluge vodiča u svakom autobusu;
  – Ulaznica za Vizitorski centar Golubačke tvrđave (200 din.)
  – Krstarenje Đerdapskom klisurom;
  – Ručak na Kapetan Mišinom Bregu sa tradicionalnim vlaškim specijalitetima;
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:

  – Ulaznica u Zelenu zonu Golubačke tvrđave – poseta palati i kulama 9,8 i 5  doplata 250 RSD (plaćanje unapred u agenciji, na licu mesta doplata je 450 rsd u koliko se putnici naknadno odluče) deca do 18 g. ne plaćaju doplatu
  – Ulaznicu – Lepenski vir 400 RSD, deca do 15 godina plaćaju 120 RSD (plaćanje unapred u agenciji prilikom rezervacije)
  – Individualne troškove putnika
  – Piće uz ručak

 • Izlet krstarenje Đerdapom

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  NAPOMENE:

  Ovaj program rađen je na bazi 35 putnika koji plaćaju punu cenu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.

  Uz izlet krstarenje Đerdapom važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja –  licenca Ministarstva turizma OTP 25/2015.