Trajanje: 24-30.11.2018. 7 dana / 5 noćenja
Lokacija: New York i Washington
Cena: od 1049€
Rezerviši
 • New York aranžman predbožićni šoping 2018

  24-30.11.2018.
  7 dana / 5 noćenja / avionom

  PROGRAM PUTOVANJA:
  1. dan 24.11. BEOGRAD – NEW YORK

  Sastanak putnika na aerodromu ‚‚Nikola Tesla” u Beogradu u 08:05, let za Njujork, aerodrom “John Fitzgerald Kennedy” je u 10:00. Sletanje u Njujork u 17:20 po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti sledi transfer do hotela na Menhetnu, smeštaj u hotel. Šetnja s pratiocem “Times Square”-om, najživljim delom Menhetna koji nikada ne spava i gde možete slobodno šetati, kupovati i jesti do kasnih noćnih sati. Slobodno vreme. Noćenje.

  2. dan: 25.11 NEW YORK
  Predlažemo razgledanje grada autobusom (fakultativno) kako bi najbolje upoznali Veliku jabuku, jedno od najviše multikulturalnih mesta na svetu. Proći ćemo kroz sve gradske četvrti Menhetna i videti Gornji Menhetn sa Linkoln centrom koji je središte muzičkih dogadjanja (tu se nalazi opera Metropolitan, Njujorška filharmonija, Njujorški balet…); Central Park sa brojnim jezerima i spomenicima; “Dakota House” – dom najpoznatijeg Beatles-a Džona Lenona; Prirodnjački muzej; veličanstvenu crkvu St. John Divine; teatar Apollo; najstariji univerzitet Columbia; Harlem; »Muzejsku milju« sa svetski poznatim muzejima “Guggenheim” i “Metropolitan” muzej umetnosti; po mišljenju mnogih najlepšu zgradu Njujorka “Chrysler“ kao i Grand Central stanicu izgrađene u stilu art deco; elegantnu Petu aveniju sa najboljim prestižnim hotelima, prodavnicama i soliterima. Slobodno vreme za ručak i kupovinu. Predlažemo Macy’s robnu kuću kao i niz poznatih trgovinskih lanaca u blizini. Odlazak na Empire State Building (fakultativno) gde ćemo sa 320m visine doživeti Njujork u suton kada se pale sva svetla velegrada. Noćenje.

  3. dan: 26.11. NEW YORK

  Predlažemo vožnju brodom u trajanju 90min (fakultativno). Proći ćemo pored Kipa Slobode, koji je poklon franuskog naroda SAD-u, izgrađen 1884g. povodom stote godišnjice američke nezavisnosti postignute 1776g. kao i ostrvo Elis – dolaznu tačku za 17 miliona useljenika od 1892. do 1954. godine. Ljubitelji mostova doći će na svoje jer će imati prilike da vide čuveni “Brooklyn bridge” koji spaja Bruklin i Menhetn preko reke Hadson. Nakon vožnje brodom nastavljamo razgledanje Donjeg Menhetna, “Madison Square Garden”, Flatiron zgradu, poznate četvrti “Greenwich Village”, Soho, Finansijsku četvrt sa poznatom berzom; »Ground Zero« – prostor gde su bile kule Blizanci, a srušeni su 2001. u terorističkom napadu; “China Town”, “Little Italy”, “East Village”, zgradu Ujedinjenih nacija, “Rockefeller Centar”. Nakon razgledanja slobodno vreme za ručak i šoping ili posetu jednom od muzeja (Guggenheim museum, „MoMa“ ( Muzej moderne umetnosti ), Museum of Natural History, Art Museum). Uveče predlažemo posetu jednom od brodvejskih pozorišta sa svetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Wicked, Phantom of the Opera. Noćenje.

  4. dan: 27.11. NEW YORK – FAKULTATIVNI IZLET WASHINGTON – NEW YORK

  Slobodan dan za sopstvene programe u Njujorku. Preporučujemo, uz doplatu, celodnevni izlet u glavni grad SAD, VAŠINGTON D.C. Razgledanje: Kapitol (Kongres, Kongresna biblioteka, Vrhovni sud, Senat) – grandiozna avenija “The Mall” na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Vašingtonu besplatni, spomenik Džordžu Vašingtonu, Linkolnov Memorijal, avenija Pensilvanija, zgrada Državnog arhiva (Deklaracija o nezavisnosti) – sjedište FBI-a, Bela kuća, Državni sekretarijat, spomenik podizanja zastave na Ivo Džimi – Arlingtonsko groblje, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, stanica Union, Nacionalni muzej vazduhoplovstva i svemira. Povratak u Njujork. Noćenje.

  5. dan 28.11. NEW YORK

  Slobodan dan u Njujorku za sopstvene sadržaje. Predlažemo celodnevni odlazak u jedan od poznatih trgovačkih centara – poznati kao Premium Outlets u kojem se može kupiti odeća najpoznatijih svetskih kreatora po fabričkim, odnosno znatno sniženim cenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland, Guess i drugi). Noćenje.

  6. dan: 29.11. NEW YORK – BEOGRAD

  Prepodne slobodno vreme za kupovinu ili šetnju Menhetnom do transfera do aerodroma. Let za Beograd u 14.40.

  7.dan: 30.11. BEOGRAD

  Dolazak u Beograd u 05:20.
  Kraj programa.

  New York aranžman predbožićni šoping 2018
  24-30.11.2018.
  Cena aranžmana iznosi – 1199 EUR
  CENA 1049 EUR u 1/2 sobi,
  105 EUR u 1/3 sobi, 845 EUR u 1/4 sobi

  Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  New York aranžman predbožićni šoping 2017 obuhvata:
  – prevoz avionom prema programu (ekonomska klasa);
  – boravak na bazi 5 noćenja u MELA TIMES SQUARE 4* SUPERIOR u centru Menhetna u dvokrevetnim sobama u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama;
  – transfer na relaciji aerodrom JFK – hotel – aerodrom JFK;
  – sva razgledanja prema programu u pratnji pratioca putovanja;
  – licenciranog pratioca putovanja tokom celog putovanja;
  – troškove organizacije putovanja.

  New York aranžman predbožićni šoping 2018 ne obuhvata:
  – fakultativne izlete (min 10 prijavljenih):
  – celodnevni izlet u Washington sa pratiocem putovanja – 220 USD (minimum 10 prijavljenih);
  – izlet u jedan od najpoznatijih Premium Outleta – carstvo šopinga – 50 USD;
  – New YORK TOP pakret sa glavnim atrakcijama New Yorka – 90 USD;
  – doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit);
  – aerodromske takse 290 evra (podložne promenama do datuma izdavanja avio karte);
  – boravišna taksa u iznosu od 15 USD po osobi i danu (plaćanje na licu mesta);
  – obroke i usluge;
  – napojnice za lokalne vodiče i vozače;
  – putno zdravstveno osiguranje (preporučeno je imati ovo osiguranje, cena po je oko 2.5 EUR po danu za pokriće do 15.000 EUR);
  – obavezno osiguranje od otkaza putovanja (štiti putnike u slučaju da iz nepredviđenih (prema opštim uslovima osiguravajuće kuće) razloga moraju da odustanu od putovanja).

  Preuzmite čitav program u PDF-u.

  SLIKE


 • Napomena:
  moguće su promene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promene putnici će biti pravovremeno obavešteni.
  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informišete na službenoj stranici Ministarstva spoljnih poslova republike Srbije www.mfa.gov.rs
  Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informišu o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu spoljnih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  VIZA: Potrebna! Napominjemo da se preko web stranice Ambasade Sjedinjenih Američkih Država https://rs.usembassy.gov/sr/ morate zakazati za termin predaje aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cena vize: 160 USD

  Minimalan broj putnika za New York aranžman: 15

  PREVOZNIK: AIR SERBIA by ETIHAD

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  MELA TIMES SQUARE 4* SUPERIOR se nalazi na 162 metra od Tajms skvera i na 644 metara od centra Rokefeler. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Sobe sadrže flat-screen TV, bade-mantile i besplatan toaletni pribor.

  Gostima hotela takođe su na raspolaganju usluga konsijerža, recepcija koja radi non-stop, fitnes centar i bar. U hotelskom restoranu Saju Bistro, koji je otvoren u vreme doručka, ručka i večere, služe se jela francuske kuhinje. Dostupna je i posluga u sobi.Ostale pogodnosti uključuju poslovni centar, uslugu hemijskog čišćenja i bankomat u okviru objekta. Napomena: u pitanju je nepušački objekat.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
  Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

  NAPOMENE:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 10 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa New York aranžman usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.
  Program New York aranžman rađen je na bazi 15 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz program New York aranžman važe Opšti uslovi putovanja – Boreas travel, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 16/2016.

  Cenovnik br 1. od 23.03.2018.