prag osmi mart
Trajanje: 02-06.01.2019. - 5 dana / 2 noćenja
Lokacija: Prag, Drezden i Karlove Vari
Cena: od 69 EUR
Rezerviši
 • PragNova Godina 2019

  02.01.2019.-06.01.2019.
  5 dana / 2 noćenja, autobusom

  Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

  PROGRAM PUTOVANJA:
  1. dan (02.01.2019)- BEOGRAD
  Polazak iz Beograda sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš u 19:00 h. Polazak iz Novog Sada u 20:00 h sa parkinga kod „Lokomotive“. Lagana vožnja prema granici sa Mađarskom sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa pauzama za odmor.

  2. dan (03.01.2019)- PRAG – HRADČANI
  Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Odlazak na razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca- Hradčani, prolazimo pored Strahovskog manastira u kom je čuvena biblioteka, prelepe Loretanske crkve, katedralu Sv. Vita, stare kraljevske palate, bazilike Sv. Đorđa, Male Strane i šetnju kroz Zlatnu ulicu… Laganim hodom nastavljamo do Karlovog mosta – spomenika Karla IV gde imamo pogled i na našu ambasadu. Na sredini mosta pridružićemo se milionima turista i zamisliti želju zagledani u Vltavu, a onda nastaviti prema starom jezgru Praga i do Staromestskih namjesti sa čuvenim astronomskim satom Orloj….Nakon obilaska odlazak u hotel. Smeštaj. U večernjim satima odlazak do centra gradskim prevozom uz pratioca grupe. Preporučujemo fakultativnu vožnju brodom po Vltavi ili slobodno vreme za individualna razgledanja i šetnju.Povratak u hotel. Noćenje.
  3. dan (04.01.2019) PRAG – DREZDEN (fakultativno)
  Doručak. Nakon doručka, fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Upoznavanje sa baroknim građevinama ovog grada. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti…Preporučujemo odlazak na večeru u neku od čuvenih praških pivnica.Povratak u hotel.Noćenje.

  4. dan (05.01.2019) PRAG – KARLOVE VARI (fakultativno)-BEOGRAD
  Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme do polaska za Beograd ili fakultativni odlazak u Karlove Vari uz usputnu pauzu u Kruševicama gde možete probati poznato pivo i kupiti suvenire. Po dolasku u Karlove Vari – obilazak čuvene banje i njenih kolonada. Slobodno vreme za individualnu šetnju. U dogovoreno vreme povratak u Prag. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Lagana vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i za obavljanje graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

  5. dan (06.01.2019) – BEOGRAD
  Dolazak u Beograd na turistički terminal u podnevnim satima.

  Prag Nova Godina 2019

  02.01.2019.-06.01.2019.
  Cena aranžmana 79 EUR

  Promo cena 69 EUR

  Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

  Način plaćanja:
  – prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30 %, ostatak najkasnije 15-10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama),
  – prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 40 %, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle realizovanog putovanja,
  – platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.

  Aranžman Prag Nova Godina 2019 obuhvata:
  – prevoz turističkim autobusom sa audio, video opremom i klimom,
  – smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom – ishrana u hotelu – doručak – švedski sto (buffet- servis, usluga samoposluživanje u skladu sa hotelskim pravilima),
  – usluga predstavnika agencije/vodiča, 
  – troškove organizacije programa.

  Aranžman Prag Nova Godina 2019 ne obuhvata:
  – ulaznice za posete i obilaske / muzeja, objekata i lokalitet,
  – međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  – individualne troškove putnika,

  – Fakultativne izlete (min 30 osoba):
  – izlet za Karlove Vary- 25 eur,
  – izlet za Drezden- 30 eur,
  – krstarenje Vltavom 1 sat- 10 eur.

  Napomene:

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  Smeštaj: HOTEL GLOBUS 3*< / HOTEL A&O 3*/ HOTEL JUNO 3* / HOTEL KRYSTAL 3*
  (ili sličan – iste kategorije i približno iste lokacije)
  HOTEL GLOBUS 3*- Hotel poseduje dvokrevetne sobe i dvokrevetne sa pomocnim ležajem. Svaka soba ima TWC, telefon i televizor. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom, doručak – švedski sto. Udaljen je od centra grada 6 km. I stiže se metroom koji staje ispred hotela i ide do centra „Vaclavske Namesti“ za cca 20 min.

  HOTEL A&O 3* se nalazi u širem centru grada, 550 metara udaljen od metro stanice Strizkov (crvena linija metra C). Odatle se do samog centra grada dolazi za oko 14min. Hotel se nalazi u nemačkom lancu hotela. Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomocnim lezajem. Svaka soba sadrži kupatilo (TWC), SAT TV, direktnu telefonsku liniju. Doručak je na bazi švedskog stola—samoposluživanje. www.aohostels.com

  HOTEL JUNO 3* se nalazi u širem centru grada na liniji gradskog prevoza. Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Svaka soba sadrži kupatilo (TWC), SAT TV, direktnu telefonsku liniju. Doručak je na bazi švedskog stola-samoposluživanje. www.hoteljuno.cz

  HOTEL KRYSTAL 3* se nalazi u širem centru grada, na liniji gradskog prevoza. Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Svaka soba sadrži kupatilo (TWC), SAT TV, direktnu telefonsku liniju. Doručak je na bazi švedskog stola -samoposluživanje hotel-krystal.eu
  Ostali hoteli u ponudi su : Hotel Amedia, Hotel Top, …

  NAPOMENE:
  Svaka promena programa putovanja Prag Nova Godina 2019 od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
  smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
  u slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja Prag Nova Godina 2019, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 65. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana Prag Nova Godina 2019 je najkasnije 5 dana pre polaska.
  upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza –  “tax free”.
  raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  Uz program Prag Nova Godina 2019 važe Opšti uslovi putovanja – Boreas Travel DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 16/2016.