krstarenje djerdapom
Trajanje: PROLEĆE 2020 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Majdanpek, Negotin, Rajačke pimnice, Kladovo, Đerdap, Golubac
Cena: 8850 din
Rezerviši
 • Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom

  2 Dana / 1 noćenje / autobusom /
  PROLEĆE 2020

  PROGRAM PUTOVANJA 

  1. dan (NS)Beograd – Majdanpek – Rajačke pimnice – Negotin
  Postoji mogućnost polaska iz Novog Sada. Doplata je 1800 RSD.
  Polazak iz Novog Sada u 06:30h ispred Hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 08:00h sa stajališta gradskog prevoza kod skejt parka preko puta TC Ušće (pored Brankovog mosta). Polazak prema Majdanpeku i jedinstvenom gradu vina, Rajačkim pimnicama. Po dolasku u Majdanpek napravićemo kratak foto-stop kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku.

  Poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek), a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina.

  Rajačke pimnice – dolazak u selo Rajac i obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina i ručak. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom vrelih letnjih i izuzetno hladnih dana u godini. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.

  Danas se u Rajačkim pimnicama nalazi oko 60 aktivnih vinarija, posvećenih proizvodnji kvalitetnih vina, kako od starih autohtonih sorti, tako i od uvezenih.
  Videćemo i kako izgleda staro vlaško groblje i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!

  Ručak i degustacija vina u pimnici C’est la vie. (predjelo, supa i veliki izbor mesa sa roštilja i specijaliteta iz Istočne Srbije, a vino u neograničenim količinama).
  Dolazak u Negotin i smeštaj u hotel. Noćenje.

  2. dan Negotin – HE Đerdap- Đerdapska klisura – Golubac – Beograd

  Doručak. Odlazak do arheološkog nalazišta Dijana. To je jedna od najstarijih tvrđava gradova u Srbiji, tek od nedavno dostupna turistima. Grad je podigao od car Trajan u I veku, kao deo priprema za Dačke ratove. U tvrđavi ćemo videti kako je funkcionisalo podno grejanje u I veku nove ere.
  Odlazak do HE Đerdap i obilazak jedna od najvećih hidroelektrana u Evropi, sa ogromnim prevodnicama za brodove. Ova građevina, stvorena zajedničkim naporom tadašnje Jugoslavije i Rumunije, i dalje predstavlja građevinsko, arhitektonsko i energetsko čudo.

  Polazak za Tekiju i  ukrcavanje na brod.  Đerdapska klisura ili Gvozdena vrata Evrope jedan je od najimpozantnih prizora na starom kontinentu. Kod golubačke tvrđave Dunav se od ogromne reke široke 6,5 kilometara sužava na samo nekoliko stotina metara. Dunav posle toga prolati kroz ogromnu klisuru kojom je nekada Panonsko more oteklo u Pont. U klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi sa čak 94 metra dubine, dok se litice iznad reke podižu na preko 700 metara visine.

  Obilazak Trajanove table (Tabula Traiana) kojom je obeležana izgradnja neverovatnog puta kroz tesnac Đerdapske klisure, a koji je danas, nažalost potopljen.

  Pogled na statuu dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena sculpture dostigla je million dolara.

  Iskracavanje u Tekiji i ulazak u autobus. Vožnja ka Golubcu. Panoramsko razgledanje  i pauza za slikanje Golubačkog grada – Osmougaona Šešir-kula na Dunavu, nekadašnje pristanište Golubačkog grada, danas je zaštitni znak Golupca. Prvi put se pominje 1335. godine kao Ugarsko vojno utvrđenje, mada se tačno vreme nastanka ne zna, kao ni to ko ju je podigao; Vizantincima je bila potrebna radi utvrđivanja granica na severu, Mađarima da obezbede svoje posede preko Dunava, a Srbima – jer je štitio njihove oblasti od upada Mađara… Ova tvrđava čuva ulaz u najveću rečnu klisuru u Evropi.

  Povratak u Beograd. Dolazak u Beograd oko 21:00. Doalzak u Novi Sad oko 22h.

  Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom

  2 Dana / 1 noćenje / autobusom /
  PROLEĆE 2020

  Cena aranžmana iznosi 9850 RSD

  Snižena (“first minute”) cena 8.850 RSD

  (*doplata za polazak iz Novog Sada iznosi 1800 RSD)

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom obuhvata:
  – Prevoz autobusom turističke klase po programu;
  – Smeštaj u hotelu Inex u Negotinu u 1/2 i 1/3 sobama sobi na bazi noćenja sa doručkom;
  – Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture;
  – Ručak u Rajačkim pimnicama (ručak i vino u neograničenim količinama);
  – Krstarenje Đerdapskom klisurom;
  – Organizacioni troškovi agencije.

  Aranžman Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom ne obuhvata:
  – Ulaznice za HE Đerdap uz pratnju lokalnog vodiča – 400 dinara;
  – Ulaznice za Rajkovu pećinu – 300 dinara;
  – Ulaznice za arheološko nalazište Dijana – 150 dinara;
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit;
  Doplata za polazak iz Novog Sada 1800 dinara;
  – Individualne troškove putnika

 • Napomene:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
  Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Boreas Travel DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 16/2016.