Trajanje: 13-18.09.2018. 6 dana / 5 noćenja
Lokacija: Sankt Peterburg
Cena: 565€
Rezerviši
 • Putovanje Sankt Peterburg avionom proleće 2019

  PROLEĆE 2019

  6 dana / 5 noćenja / avionom / SIGURAN POLAZAK

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan: Beograd – Sankt Peterburg
  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Putovanje za Sankt Peterburg avionom, letom JU 670 u 06.30h. Dolazak u Peterburg na aerodrom Pulkovo u 10.15h. Transfer do hotela, smeštaj u odgovarajuće sobe. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih gradjevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih dogadjaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  2. dan: Sankt Peterburg – Carsko selo i Pavlovsk
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rodjenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Peterburga. Ručak. Odlazak za Pavlovsk, jednu od najbolje očuvanih carskih palata. Sam dvorac, koji je bio i letnja carska rezidencija, raskošno je neoklasično zdanje okruženo engleskim parkom, prvim u carskoj Rusiji. Posle smrti cara Pavla, dvorac je dodeljen njegovoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Delovi dvorca su uništeni u velikom požaru ali je 1803. potpuno restauriran. Povratak u hotel. Noćenje. FAKULTATIVNO: Carsko Selo i Pavlovsk.

  3. dan: Sankt Peterburg – Gradske crkve i krstarenje Nevom
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevni fakultativni izlet obilaska tri veličanstvene pravoslavne crkve: Isakijevska saborna crkva, jedan od simbola grada i najbolji primer ruskog crkvenog graditeljstva; Crkva prolivene krvi, sagrađena na mestu atentata na cara Aleksandra II; Kazanjska katedrala, sagrađena po obrascu bazilike Svetog Petra u Rimu. Slobodno posle podne. Fakultativn odlazak na krstarenje rekom Nevom i petrogradskim kanalima. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. FAKULTATIVNO: Obilazak tri saborna hrama ; Krstarenje Nevom i kanalima.

  4. dan: Sankt Peterburg – Peterhof
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevno fakultativno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca i parka. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Peterburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona, a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama su na listi svetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. FAKULTATIVNO: Peterhof.

  5. dan: Sankt Peterburg – Ermitaž i Jusupovsk
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa… Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Slobodno posle podne. Polazak na fakultativno razgledanje dvorca Jusupovski koji ima značajno mesto u istoriji ne samo grada već i Rusije u celini. I zaista reč je o ne posebno raskošnoj, koliko unikatnoj arhitektonskoj gradjevini s velikim parkom na obali reke Mojke. Mnogi ga nazivaju „enciklopedijom“ ruske aristokratije. U periodu od 1830. do 1917. bio je dom pet pokolenja porodice kneza Jusupova. U njemu je 1916. ubijen ruski mistik Grigorij Raspućin. Soba u kojoj je na njega ispalio hitac knez Feliks Jusupov danas je jedna od najposećenijih. Turistima su jednako atraktivni i brojni dvorski apartmani, svečane sale, galerije, dvorana mini pozorišta…Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. FAKULTATIVNO: Muzej Ermitaž ; Dvorac Jusupovsk.

  6. dan: Sankt Peterburg – Muzej Faberžea – Beograd
  Doručak. Odjavljinanje iz hotela. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni obilazak Faberžeovog muzeja. U muzeju, smeštenom u palati Šuvalov, izloženo je devet uskršnjih jaja koje je za carsku porodicu Romanov izradio čuveni ruski juvelir Petar Karl Faberže, kao i na hiljade drugih draguljarskih predmeta, od ikona do kutija za cigare. Među izloženim jajima, napravljenim od skupocenih metala i ukrašenim dragim kamenjem, nalazi se i jedno koje je poslednji ruski car Nikolaj II poklonio svojoj majci Mariji Fjodorovnoj, a koje za dekoraciju ima njegov portret i portret njegovog naslednika, Alekseja. Faberže, koji je bio juvelir carskog dvora, napravio je oko 50 ovih jaja. Tradiciju darivanja draguljarskih jaja započeo je car Aleksandar III koji je 1885. prvo jaje poklonio svojoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Slobodno vreme. Transfer to aerodroma. Poletanje u 21:35 po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd 23:20. Kraj programa. FAKULTATIVNO: Muzej Faberžea.

  Putovanje Sankt Peterburg avionom proleće 2019
  PROLEĆE 2019
  Cena aranžmana iznosi – 565 EUR
  FIRST MINUTE CENA 490 EUR

  Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana za Sankt Peterburg
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Sankt Peterburg avionom proleće 2019 obuhvata:
  – Međunarodni let Beograd – Sankt Peterburg – Beograd (direktan let, ekonomska klasa),
  – Transfere aerodrom – hotel I hotel – aerodrom,
  – Smeštaj na bazi 5 noćenja u hotelu Station L1 3* u Sankt Peterburgu na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja,
  – Turu razgledanja grada sa lokalnim vodičem uz obilazak Petropavlovske tvrđave,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Sankt Peterburg avionom proleće 2019 ne obuhvata:
  – Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 100 EUR-a (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje,
  – Doplata za 1/1 – isključivo na uput,
  – Individualne troškove putnika,
  – obavezno osiguranje od otkaza putovanja (štiti putnike u slučaju da iz nepredviđenih (prema opštim uslovima osiguravajuće kuće) razloga moraju da odustanu od putovanja).

  – Fakultativne izlete:
  – Carsko (Puškinovo) selo i dvorac Pavlovsk 55 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak, ulaznice),
  – Tri saborne crkve 45 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič),
  – Krstarenje Nevom i kanalima 30 EUR ( autobuski prevoz, lokalni vodič, krstarenje),
  – Peterhof, park sa fontanama 50 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice),
  – Ermitaž 40 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice),
  – Jusupovski dvorac sa izložbom o Raspućinu 40 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice),
  – Muzej Faberžea 45 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice),

  Dodatne vrednosti ovog aranžmana:
  – Smeštaj u odličnom hotelu Station L1 u strogom centru Sankt Peterburga,
  – Šest punih dana u Sankt Peterburgu – odlazni let sleće u 10:15 prvog dana, povratni let je poslednjeg dana u 21:35,
  – Razgledanje grada sa lokalnim vodičem,
  – Obilazak Petropavlovske trvrđave sa lokalnim vodičem (bez doplate).

  Preuzmite čitav program u PDF-u.

  SLIKE

 • Napomena: moguće su promene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promene putnici će biti pravovremeno obavešteni.
  Za državljanje Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Rusku Federaciju.
  Strani državljani dužni su se sami informišu o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu spoljnih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informišete na službenoj stranici Ministarstva spoljnih poslova republike Srbije www.mfa.gov.rs

  Minimalan broj putnika za Sankt Peterburg avionom: 25

  PREVOZNIK: AIR SERBIA by ETIHAD

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  Station Hotel L1 3* https://en.station-hotels.ru/l1
  Nalazi se u Centralnom disktriktu, 700 metara od metro stanice Černiševskaja i 1.8 km od Ruskog državnog muzeja. Sobe su LCD TV-om, kupatila sa fenom za kosu. Doručak je kontinentalni ili na bazi švedskog stola. Hotel poseduje i besplatni WiFi internet.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
  Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

  NAPOMENE:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa Sankt Peterburg avionom zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…) Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem interneta informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja Sankt Peterburg avionom usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizato zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za oldazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Aranžman Sankt Peterburg avionom je rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. UZ ARANŽMAN SANKT PETERBURG AVIONOM VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE BOREAS TRAVEL LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 16/2016.

  Cenovnik broj 2. od 12.04.2018.