Trajanje: 05-07. mart 2021. 3 dana / 1 noćenje
Lokacija: Sarajevo, Višegrad, Andrićgrad, Drvengrad, Avaz toranj, Vrelo Bosne
Cena: 49 eur
Rezerviši

Sarajevo 8. mart, Višegrad i Drvengrad

sa fakultativnim obilaskom Vrela Bosne i Avaz tornja
05-07. mart 2021.

3 dana / 1 noćenje / autobusom

Program putovanja:

1.DAN: BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 23:45h sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja do Sarajeva sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN: BEOGRAD – SARAJEVO

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima. Pešačka tura razgledanja grada sa lokalnim vodičem – Saraj, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, katedrala i srpska Saborna crkva, Večna vatra, Gazi Husref begova džamija iz XVI veka, odlazak do Baščaršije, Morića Hana i kazandžiluka. Slobodno vreme za uživanje, ručak i šetnju Baš čaršijom.
Fakultativno: Odlazak do Avaz tornja, najviše zgrade u Sarajevu (175 metara). Do vrha tornja I 36-og sprata vode superbrzi panoramski liftovi. Uživanje u pogledu na grad sa 150 metara visine,  predstavlja nezaboravno iskustvo. Vreme za kafu ili sok u restoranu na vidikovcu tornja. Smeštaj u hotel.

U poslepodnevnim časovima, fakultativni odlazak do vrela Bosne, poznatog parka prirode. Vrelo Bosne je splet nekoliko kraških izvora na nadmorskoj visini od 492m u podnožju planine Igman. Tradicionalno izletište Sarajlija, uređeno je brojnim pešačkim stazama sa mostićima preko nekoliko potoka i ostrva između njih. Povratak do Baščaršije i slobodno vreme. Organizovan prevoz do hotela u dogovoreno vreme ili individualno o sopstvenom trošku. Noćenje.

3. DAN: SARAJEVO – VIŠEGRAD – DRVENGRAD – BEOGRAD

Doručak i napuštanje hotela oko 09.30h. Polazak prema Višegradu i vožnja kroz predivne predele Romanije. Dolazak u Višegrad. Obilazak čuvenog mosta Mehmet Paše Sokolovića, koji je naš jedini nobelovac Ivo Andrić, opisao u knjizi „Na Drini Ćuprija“ i poseta Andrićgradu, čiji idejni tvorac je čuveni režiser Emir Kusturica. Slobodno vreme za čaj, kafu ili tufahiju. Nakon 2 sata uzivanja u Višegradu, polazak prema Srbiji i poseta čuvenom Mećavniku i Drvengradu.

Drvengrad je etno-selo u gradskom obliku i strukturi. Na kraju glavne ulice sela, se nalazi mala drvena pravoslavna crkva sa drvenim zvonikom. Crkva je građena po ugledu na ruske crkve brvnare i posvećena je Svetom Savi. U centralnom delu sela je trg popločan drvenim kockom i sečenim drvenim železničkim pragovima i opkoljenim brvnarama. Brvnare su autentične i prenete, neke iz tih krajeva, a neke iz Republike Srpske, u vidu skeleta i postavljene na kamene teme. Ulice u selu su dobile ime po poznatim ličnostima kulture i nauke. Slobodno vreme za opuštanje i uživanje u ovom prelepom ambijetu do polaska za Beograd. Dolazak u Beograd oko 24:00h na mesto polaska.

Cena aranžmana 69 EUR
Snižena cena aranžmana 49 EUR

Način plaćanja:
– Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana;
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a;
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

Aranžman Sarajevo 8. mart, Višegrad i Drvengrad obuhvata:
– Prevoz autobusom turističke klase (klima, video-audio oprema);
– Smeštaj u hotelu sa 3* u 1/2 I 1/3 sobama, na bazi noćenja sa doručkom;
– OBILAZAK VIŠEGRADA I ANDRIĆGRADA;
– ULAZNICA I OBILAZAK DRVENGRADA NA MEĆAVNIKU;
– Usluga lokalnog vodiča u Sarajevu;
– Usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana;
– Troškove organizacije u celini.

Aranžman Sarajevo 8. mart, Višegrad i Drvengrad ne obuhvata:
– Individualne troškove putnika;
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa uključenim pokrićem za Covid 19;
– Fakultativne izlete.

Fakultativni izleti:
-Avaz toranj: ulaznica i kafa, čaj ili sok – 5 EUR (600 RSD);
-Obilazak i ulaznica za park prirode “Vrelo Bosne” – 5 EUR (600 RSD)

Doplate:
Doplata za jednokrevetnu sobu – 10 EUR;
Deca od 6 do 12 godina, u pratni dve odrasle osobe na pomoćnom ležaju ostvaruju popust 10%;
Deca od 2 do 5.99 godina, ukoliko dele ležaj sa odraslom osobom popust 40%

Napomene za fakultativne izlete:
Fakultativni izleti se biraju i plaćaju na destinaciji. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta po navedenim cenama je 25. Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni.

Napomena u vezi smeštaja:
Hotel Grand Sarajevo je hotel sa 3 zvezdice. Smješten je u neposrednoj blizini Parlamenta Bosne i Hercegovine, Olimpijske dvorane Zetra, kulturno – sportskog i sajamskog centra „Skenderija“– „Mirza Delibašić“ i novootvorenog šoping centra “Sarajevo City Center” najvećeg do sada u gradu Sarajevu. Udaljen je 3 km od Baščaršije (istorijskog jezgra grada).

Napomene:

Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni  i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.
Ovaj program rađen je na bazi 50 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

Cenovnik broj 1. 04.02.2021.