Napulj Prvi maj
Trajanje: 13 dana / 8 noćenja / 2019.
Lokacija: Sicilija, uz posete Rimu i Napulju
Cena: 419 EUR
Rezerviši
 • Sicilija letovanje 2019

  11-23.09.2018. (13 dana / 8 noćenja / autobusom)
  CENA ARANŽMANA OD 349 EUR

  Sant’Alesio je primamljiva turistička destinacija Sicilije, zahvaljujući šljunkovitim plažama i turističkom razvoju, kao i objekatima koji su podignuti u poslednjih nekoliko godina. Na jugu se smenjuju litice i jezera, a zaliv Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, a naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja. Ali Sant’ Alesio takođe ima svoje popularne legende. Najpopularnija je legenda Plutonik koja govori o blagu skrivenom pod zemljom, koje proizilazi iz postojanja pećina. Piratske aktivnosti u davna vremena, na ovom mestu doprinele su formiranju takvih legendi. Sa čistim i svežim morem, Sant’Alesio uticaće na kompletan doživljaj leta na ovim plažama, gde sunce peče, ali ne gori, u direktnom kontaktu sa ostacima drevne prošlosti i moderne zemlje koja teži da postane respektabilno mesto među najpoznatijim turističkim destinacijama.

  Napulj, “Mia bella Napoli” grad koji će vam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se “rodila” prva pica, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj, a tadašnji čuveni pica majstor Rafael napravio picu u bojama trikolorne italijanske zastave, koja od tada nosi čuveni naziv naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.

  PROGRAM PUTOVANJA:
  Sicilija letovanje

  1. DAN – BEOGRAD – Sastanak grupe je u 16:30, polazak u 17h sa parkinga kod Sava Centra (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
  2. DAN – RIM
  Poslepodnevni dolazak u večni Rim, grad star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne šetnje “upoznajmo Rim” sa lokalnim vodičem. Noćenje.
  3. DAN – RIM – VATIKAN
  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II (16. vek), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.
  4. DAN – SICILIJA – SV. ALESIO – MASKALI – ĐARDINI NAKSOS
  U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Mesine. Dolazak na Siciliju u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete…Noćenje.
  5. DAN – SICILIJA – ETNA
  Doručak. Poludnevni fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. ili mogućnost odlaska do poslednjeg aktivnog kratera na visini od 3000 m. Povratak u hotel. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Noćenje.
  6. DAN – SICILIJA – KATANIJA
  Doručak. Fakultativni izlet u KATANIJU, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomski centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada: vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrđava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Đovani Verga, ulice Korzo Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Nakon toga odlazak u outlet Sicilija. Kompleks sa preko 120 prodavnica poznatih svetskih brendova: Trussardi, Armani, Gucci, Versace, Guess, Nike, Mango…sa popustom i do 70 %. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
  7. DAN – SICILIJA – SIRAKUZA
  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije, SIRAKUZU, izgrađen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali Grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra Hironov oltar. Pešačko razgledanje grada: Apolonov hra, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
  8. DAN – SICILIJA – PALERMO – MONREALE
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u najvećii glavni grad Sicilije -PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnom razgledanju posećuje se katedrala posvećena sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Povratak u hotel. Noćenje.
  9. DAN – SICILIJA – SICILIJANSKA SELA
  Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. Povratak u hotel. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Noćenje.
  10.DAN – SICILIJA – NAPULJ
  Doručak. Napuštanje hotela. U večernjim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije. Po dolasku panoramsko razgledanje Messine. Natavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.
  11. DAN – NAPULJ
  Prepodnevni dolazak u Napulj, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada: Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo, Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.
  12. DAN – NAPULJ – KAPRI
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Zašto predlažemo da posetite ostrvo Kapri? Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima…Polazak iz luke i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa, poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri: Mala luka, prelepe plaže, restorani…Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.
  13. DAN – BEOGRAD – Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj usluga.

  Sicilija letovanje 2019
  11-23.09.2018.
  13 dana / 8 noćenja / autobusom

   Termini Redovna cena Hotel la Riva 3*PROMO CENA Hotel la Riva 3* Redovna cena Hotel Kings house 3*PROMO CENA Hotel Kings house 3*
  Redovna cena
  Hotel Pagano 3*
  Promo cena
  Hotel Pagano 3*
  11-23.09.419369 299 POSLEDNJA SOBA

  Cene su izražene u EUR. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

  NAČIN PLACANJA:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a.

  Popusti za decu u sobi sa roditeljima:
  – deca do 2 god. plaćaju samo prevoz 50 eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj u pratnji dve odrasle osobe),
  – I i II dete 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe, u sobi sa roditeljima; ostvaruju po 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj),
  – deca 2-12 godina u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust.

  ARANŽMAN Sicilija letovanje OBUHVATA:
  – Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema),
  – Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
  – Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u hotelu Solemare 3* – St. Alessio / King’s house hotel 3* – Mascali u 1/2 i 1/3 sobama, hotel La Riva u Giardini Naxosu 3* u 1/2 i 1/3 sobama),
  – Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
  – Obilaske prema programu putovanja,
  – Usluge licenciranog vodiča grupe,
  – Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
  – Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

  ARANŽMAN Sicilija letovanje NE OBUHVATA:
  – Fakultativne izlete i ulaznice
  – Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za
  boravak u hotelima sa 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 6 € po noćenju / po
  osobi po noćenju;
  – Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, 2,50 € za boravak u hotelima sa 4* .Takse se plaćaju na recepciji hotela;
  – gradska komunalna taksa za St. Alessio koja se plaća na licu mesta na recepciji; u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
  – međunarodno zdravstveno osiguranje
  – individualne troškove putnika
  – doplata za 1/1 sobu na upit

  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
  – “Upoznajmo Rim” – cena za odrasle 15 €, za decu 10 € (u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)
  – Vatikanski muzeji – cena za odrasle 40 € /za decu 30€ EUR (u cenu je uračunata rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice)
  – Poludnevni izlet – Sicilijanska sela – Cena za odrasle 25€ / deca 15€
  – Celodnevni izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle od 35€/deca 20€
  – Celodnevni izlet – Palermo i Monreale-Cena za odrasle 55€/ za decu 25€
  – Celodnevni izlet- Sirakuza – Cena za odrasle 35€/za decu 20€
  – Poludnevni izlet- Taomrina Cena za odrasle 15€/za decu 10€
  – Celodnevni izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 60€/ za decu do 11 godina 40€

  PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 145€
  (NE OBUHVATA IZLETE U RIMU I IZLET NA OSTRVO KAPRI)

 • Sicilija letovanje 2019

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

  Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.boreastravel.rs.

  Rim:
  Hotel Romulus 3*  www.hotelromulus.com  nalazi se u širem centru Rima, u blizini se nalazi metro i autobuska stanica. Hotel poseduje 1/2 i 1/2+1 sobe, sa TWC,  TV-om , sefom, fenom, telefonom. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
  Hotel Portamaggiore 3* – www.hotelportamaggiore.it smešten na lokaciji sa koje se pruža pogled na drevne zidine u Rimu, koje potiču iz 1. veka. Hotel je odlično povezan sa linijama gradskog prevoza, a direktno ispred hotela nalazi se autobuska stanica. Stanica Termini je odličan izbor za putnike koje zanimaju istorijski lokaliteti, arhitektura i spomenici.
  Hotel Giotto 3* se nalazi blizu jedne od glavnih podzemnih stanica metroa, što znači da su gosti izuzetno dobro povezani sa svim delovima grada i glavnim turističkim atrakcijama. Sobe su 1/2, 1/3, uključujući kupatilo sa tuš kabinom, tv, sef,fen. Doručak je kontinentalni-švedski sto.

  Sicilija:

  Hotel la Riva 3* http://i53479.wixsite.com/hotellariva, nalazi se u Giardini Naksosu preko puta plaže, na idealnoj poziciji za obilazak ostrva. Sobe su opremljene u tradicionalnom sicilijanskom stilu imaju kupatilo, tv, telefon klimu. Upotreba sefa uz doplatu na recepciji. WI FI uz doplatu. Hotel poseduje restoran sa prelepim pogledom na zaliv, bar, parking ( uz doplatu). Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
  Hotel Solemar 3* www.hotelsolemar.net nalazi u mestu St. Alesio. Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Hotel je jedinstven po svojoj privatnoj plaži koja je fantastična za letnji odmor. Hotel Solemar poseduje 28 soba koje su opremljene italijanskim nameštajem, i poseduju zasebno kupatilo. U okviru hotela nalazi se i velika terasa sa koje se možete opuštati dok gledate u morsku pučinu. Internet je dostupan uz doplatu u zajedničkim prostorijama hotela. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
  Hotel Kings House 3* http://www.kingshousehotel.it/ nalazi se 200m od plaže u Mascaliju. U sklopu hotela je bazen sa upotrebom ležaljki i suncobrana za goste, restoran, bašta. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, sat tv, telefon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

  Napulj:
  Hotel Cristina 3* www.hotelcristinanapoli.com. nalazi se u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj blizini metro stanice.Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa televizorima,klima uredjajima,sefom i fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
  Hotel San Paolo 4* http://sanpaolo.hotelinnapoli.com/ lociran je  u bilizini Zoo vrta u Napulju, metro stanica je u blizini hotela kojom se brzo stiže do centra grada. Sobe su 1/2 i 1/3 moderno opremljene sa klima uređajem, mini barom, televozorom. U sklopu hotela se nalazi bašta, spa, restoran. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola. Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinji.

  NAPOMENE:
  – Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
  – Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
  – Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
  – Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja Sicilija letovanje usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
  – Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Boreas Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
  – Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman Sicilija letovanje po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
  – Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
  – U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
  – Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa za turu Sicilija letovanje.
  – Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
  – U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa Sicilija letovanje ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  – Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Aranžman Sicilija letovanje je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.