Titov Plavi voz
Trajanje: 28.12.2019. - 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Užice, Zlatibor, Mokra Gora, Drvengrad, Kadinjača
Cena: 13000 din.
Rezerviši
 • TITOV PLAVI VOZ DO UŽIČKE REPUBLIKE

  Cena 13.000 dinara
  Dvodnevna tura

  Sledeći polazak: 28.12.2019.

  Vratite se u vreme kada je 29. novembar bio najznačajniji praznik u bivšoj Jugoslaviji i provozajte se luksuznim Plavim vozom do Užičke republike, prve slobodne teritorije u II sv. ratu.

  Titov Plavi voz je turistički voz luksuznog tipa korišćen za potrebe nekadašnjeg predsednika SFR Jugoslavije. Enterijer voza urađen je u stilu art dekoa i posle više od pola veka izgled mu je ostao nepromenjen. Ovim vozom se vozili mnogi značajni lideri, poznati glumci, umetnici i drugi Titovi prijatelji. Jedina izmena u odnosu na origialnu kompoziciju je ta da voz neće vući ni jedna od lokomotivi “dizelki” već elektrolokomotiva.

  PROGRAM PUTOVANJA:

  Prvi dan (28.12.) – četvrtak

  Za putnike iz Novog Sada, polazak autobusa je u 10.00 sa parkinga kod sajma (kod bivšeg restorana „Zlatna medalja“). Polazak Titovog Plavog voza sa stanice „Topčider“ u Beogradu je tačno u 12.00 časova.
  Sledi prijatna vožnja tokom koje ćete se osećati kao da ste i sami predsednik neke zemlje. Putujte u pokretnom luksuznom apartmanu opremljenom raskošnim salonima, sobama, restoranom, trpezarijama, kupatilima i svim ostalim potrepštinama koje su bivšem predsedniku Titu omogućavale potpun komfor.
  Tokom vožnje bićete posluženi jednim pićem po izboru i toplim napitkom, i čućete priču o istorijatu i zanimljivostima o Plavom vozu.
  Dolazak u Užice je oko 15.30 posle čega sledi transfer do hotela „Iris“ na Zlatiboru. Slobodno vreme do večere.
  U 20 h je večera u hotelu uz muzički program sa tematikom povratka u vreme partizana, Tita, pionira, bratstva i jedinstva sa muzikom iz svih bivših jugoslovenskih republika, a zatim i u doba dobrog starog pop-roka bivše Jugoslavije! Osim specijaliteta užičkog kraja na švedskom stolu biće i neki od specijaliteta iz bivše Jugoslavije koji su bili omiljeni Josipu Brozu Titu.

  Drugi dan (29.12.) – petak

  Doručak u hotelu je od 7 do 8.30. U 9 h polazak na dva različita programa.

  I Program koji je uključen u cenu:

  U 9 h transfer do Užica i obilazak grada u pratnji vodiča (gradski muzej, centar, gradska plaža i po želji Stari grad). Obilazak muzejske postavke Užička republika i podzemne fabrike municije i po želji Starog grada. Ovaj obilazak traje oko dva i po sata. Putnici koji se uz rezervaciju prijave za posetu Kadinjači imaće organizovan transfer do ovog spomen kompleksa.

  Sledi vreme za (fakultativni) ručak. Za sve koji se za ručak prijave prilikom rezervacije, ručak će biti organizovan u lokalnom restoranu sa specijalitetima tradicionalne kuhinje.
  Sledi odlazak na železničku stanicu, ukrcavanje za polazak u 16.45 i vožnja do Beograda. Dolazak voza u stanicu “Topčider” predviđen je za 19.35.

  Za putnike iz Novog Sada je organizovan transfer do mesta polaska.

  Fakultativni program:

  U 9 h polazak na fakultativni izlet do spomen kompleksa Kadinjača gde ćemo se podsetiti na pale borce u odbrani Užičke republike. Zatim posećujemo manastir Rujno, Mokru Goru, Jatarice i Drvengrad.

  TITOVIM PLAVIM VOZOM DO UŽIČKE REPUBLIKE

  Cena 13.000 dinara
  Dvodnevna tura

  Način plaćanja:

  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman obuhvata:

  • Karta za Titov Plavi voz u oba smera
  • Posluženje u vozu i jedno piće po izboru
  • Transfer do hotela na Zlatiboru
  • Jedno noćenje u hotelu Iris Zlatibor 4* u 1/2 sobama na bazi polupansiona (doručak, večera sa muzičkim   programom)
  • Boravišna taksa 120 RSD po osobi dnevno
  • Transfer od hotela do Užica i obilazak grada prema programu
  • Usluge licenciranog vodiča
  • Usluge lokalnog vodiča

  Aranžman ne obuhvata:

  • Ručak u Užicu i jedno piće (1200 RSD)
  • Fakultativni izlet do Mokre Gore (1900 RSD)
  • Ručak tokom fakultativnog izleta (1000 rsd)
  • Transfer do Kadinjače za putnike koji ne idu na izlet (600 RSD)
  • Drvengrad (250 RSD)
  • Hrana i piće koji nisu uključeni u program
  • Transfer od/do Novog Sada (1000 RSD)
  • Doplata za 1/1 – 2950 RSD

 • TITOV PLAVI VOZ DO UŽIČKE REPUBLIKE

  Informacije o vozu: Plavi voz je kompozicija od više različih vagona iz 1954.g. koji su napravljeni za potrebe Josipa Broza Tita. Osnovni sastav Plavog voza čine Titov salon, Svečani salon, De Golov vagon, Vagon restoran, dvoje energetskih kola i službeni vagon. Opremljen u stilu art dekoa sa luksuznim nameštajem tog vremena. Nakon pola veka dobro je održavan i još uvek zadržava svoj originalni izgled, s većinom originalnog dizajna enterijera. Ukrašen je drvenim elementima od mahagonija, kruške i oraha. Svi vagoni imaju udobnu opremu, klima uređaj i originalno ozvučenje iz tog vremena. Kompoziciji po potrebi mogu da se priključe i vagoni sa konferencijskim delom i spavaćim kabinama.
  Lokomotiva neće biti originalna već elektrolokomotiva novijeg datuma.

  Informacije o hotelu: Hotel Iris 4* je noviji hotel koji se nalazi u samom centru Zlatibora. Izgrađen je u planinskom modernom stilu. Hotel ima spa centar (sauna, teretana, slana soba i bazen – uključeni u cenu). Sve sobe i apartmani poseduju mini bar, Wi-fi, LCD i kablovsku, fen i telefon i imaju terase sa predivnim pogledom na šumoviti deo Zlatibora.

  Napomene za decu:
  Program nije preporučljiv za decu mlađu od 9 godina.

  Promotivna cena važi za rezervacije i uplate do 8 dana pred polazak.

  Minimum za realizovanje ovog programa je 50 uplaćenih aranžmana 10 dana pred put. Maksimalan kapacitet voza je 110 putnika.

  Minimum za realizaciju fakultativnog izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, biće ponuđena doplata za realizaciju iste u zavisnosti od broja prijavljenih.

  Plaćanje: Po dobijanju instrukcije za plaćanje potrebno je u roku od 48 h izvršiti uplatu kako bi rezervacija bila validna. Kapaciteti će se raspoređivati na osnovu uplate aranžmana a ne rezervacije. Celokupan iznos mora biti uplaćen pre početka putovanja.

  U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika za određeni polazak, organizator će u celosti izvršiti povraćaj sredstava u perodu između 8-2 dana pred datum realizacije rezervisane ture.

  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Putnik može besplatno otkazati putovanje do 8 dana pred polazak.

  Datumi polaska za 2019: 28.12.

  Datumi polazaka za 2020: 25.01., 22.02., 28.03., 25.04., 01.05., 23.05., 27.06., 25.07., 22.08., 26.09., 24.10.

  Od aprila do oktobra funkcionisaće letnji program. U letnjem programu, razgledanje Užica i Kadinjače biće prvog dana, dok će drugog biti organizovano nekoliko izleta među kojima i poseta Uvcu, krstarenje Drinom do Višegrada i mnogi drugi.
  Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja – Magelan Travel. Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 100167847, od 25.01.2019. god. osiguravajuće kompanije Wiener Stadtische.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja licenca Ministarstva turizma OTP 25/2015.